Novosti
OLUJNO NEVRIJEME U VIŠE ŽUPANIJA

Stabla na cestama, naselja bez
struje, osječke ulice brzo očišćene
Objavljeno 1. kolovoza, 2021.
Nevrijeme je za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom
Olujno nevrijeme u nedjelju je pogodilo Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom. "Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere", istaknuli su iz civilne zaštite, uz napomenu da su u rješavanje problema odmah krenuli vatrogasci. Županijski centar 112 Zagreb, koji je dobio više dojava, ističe da je nevrijeme prouzročilo materijalnu štetu na objektima, probleme u opskrbi električnom energijom te prekide u prometu zbog stabala i stupova na prometnicama. "U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak, došlo je do nestanka struje. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća na cesti te je u tijeku krčenje", dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveće na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom, zbog čega su žurne službe na terenu. Virovitički Županijski centar također je zaprimio dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice, ali nije bilo dojava o drugim većim štetama.

Osijek je pogodilo kratkotrajno, ali intenzivno nevrijeme te je na nekoliko lokacija u gradu bilo slomljenih grana i stabala, a na Trg Ante Starčevića je vjetar nanio veće količine otpada. Kako doznajemo iz Unikoma, čim se vrijeme stabiliziralo, a na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, ekipe Unikomovih radnih jedinica “Zelenilo” i “Čistoća” odmah su izišle na teren. Imali su pune ruke posla te skupljale ono što je palo na nogostupe, ceste i zelene površine. Najviše štete bilo je u Europskoj aveniji, a riječ je o lomovima manjih grana, dok je na Vijencu Ivana Mažuranića stradao veliki kesten. Interveniralo se i na Pampasu te u Donjem gradu pokraj Osnovne škole Jagode Truhelke i u Ulici Jospia Kozarca. H/D.Pav.
NARANČASTO UPOZORENJE ZA OSIJEK
Narančasta upozorenja DHMZ je izdao za ponedjeljak za područja osječke, gospićke, riječke, kninske i dubrovačke regije. U osječkoj je regiji, uz vrlo vruć dan s maksimalnim temperaturama iznad 36 Celzijevih stupnjeva, moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme. U gospićkoj regiji očekuju se mjestimice olujni udari jugozapadnog vjetra s najjačim udarima vjetra većim od 55 kilometara na sat. Mjestimice je moguće i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u Gorskome kotaru. Na području kninske i dubrovačke regije očekuje se toplinski val.

Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković