Kultura
ZABAVNO, ZANIMLJIVO I TOPLO ŠTIVO ZA MLADE ČITATELJE OVOG LJETA

Sanja Polak: Priče s plaže Pauline P.
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.
Popularni i omiljeni književni lik Paulina P. u ovoj, sedmoj knjizi po redu, opisuje ljetovanje nakon završetka petog razreda osnovne škole. Cijelo ljeto Paulina P. provodi u Vodicama, velikom dalmatinskom turističkom mjestu. Paulina P. piše priče u kojima opisuje svoja razmišljanja o svemu što vidi, osjeti i doživi na velikoj vodičkoj plaži. Uz pomoć novih prijatelja koji žive u Vodicama, Paulina P. u svojim pričama donosi zanimljive, neobične i duhovite životne situacije u kojima se svakodnevno javljaju i isprepleću različite emocije. Paulina P. i njezini novi vodički prijatelji nailaze na brojne životne probleme koje nastoje samostalno riješiti. Vesela družba Paulininih prijatelja kreće u veliku avanturu stvaranja nečeg značajnog i novog za grad Vodice i za svu djecu koja ljeto provode u tom gradu.

Priče s plaže Paulina P. napisane su jednostavnim, duhovitim i iskrenim pismenim izrazom. Baš zbog toga mnoga će se djeca moći prepoznati u Paulininim ljetnim pričama. Knjiga nudi zabavno, zanimljivo i toplo štivo koje će mladi čitatelji sa zadovoljstvom čitati ovog ljeta ma gdje bili.

Sanja Polak neobična je učiteljica u OŠ Davorina Trstenjaka u Zagrebu i obična mama dviju dobrih kćeri na zagrebačkim Srednjacima. Ne može živjeti bez prijatelja, smijanja i sanjarenja. Uživa u mjesecu studenome jer petog dana tog mjeseca slavi rođendan. Uvijek za rođendan želi na dar dobiti puno knjiga jer obožava čitanje. Sanja Polak piše često i puno. Do sada je napisala mnogo scenarija za dječje emisije Hrvatskoga radija, nekoliko scenarija za emisije Dječjeg i obrazovnog programa Hrvatske televizije, nekoliko čitanki i udžbenika za hrvatski jezik i matematiku te jedanaest knjiga za djecu. J.Kn.
Možda ste propustili...

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike