Novosti
MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš: Nova pravila Njemačke potvrđuju da je Hrvatska najsigurnija destinacija
Objavljeno 1. kolovoza, 2021.

ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš ustvrdio je u nedjelju da su nova pravila Njemačke za ulazak u zemlju pokazala utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije.

"Nova pravila Njemačke iznova pokazuju utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije. Izjednačavajući uvjete za povratak za sve županije Hrvatska je ocijenjena najmanje rizičnim područjem za njemačke posjetitelje”, objavio je Beroš na Twitteru.

Pozvao je građane da tu poziciju učvrste poštivanjem mjera i cijepljenjem.

U Njemačkoj su od nedjelje na snazi stroža pravila za ulazak prema kojima osobe koje nisu cijepljene ili nisu preboljele Covid-19 moraju imati negativan test na koronavirus.

Za visokorizična područja, za necijepljene i nepreboljene, zahtjeva se desetodnevna karantena koja se može skratiti negativnim testom nakon pet dana. Za dolazak iz područje s mutacijom virusa zahtjeva se 14-dnevna karantena za sve putnike i za cijepljenje, bez mogućnosti skraćivanja.

Hrvatska je, međutim trenutno u povoljnoj situaciji jer nije ni na jednoj od tih listi, za razliku od primjerice Španjolske i Portugala koje su označene kao visokorizična područja.

(Hina)