Osijek
OSJEČKA LJETNA NOĆ

Danas predstava "Dan kada sam upoznao cara"
Objavljeno 1. kolovoza, 2021.

Koja je to indirektna veze između Krunoslava Kiće Slabinca i Ive Andrića? Zašto je Vladimir Prelog prestao nositi košulje, a Branko Lustig počeo nositi šešir? Odgovore na ova zanimljiva pitanja, koja se tiču znamenitih Osječana mogli su dobiti zainteresirani sudionici druge Osječke ljetne noći koji je održana sinoć.

Nakon niza koncerata i manifestacija u lipnju, srpanj su Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka zaključili ovim omiljenim osječkim uličnim druženjem. Kao u u lipnju i ovaj puta događanja su bila smještena uz Dravu.

Na Promenadi su sve do ponoći lokalni obrtnici nudili svoje proizvode, a na tri lokacije -  ispred kina Urania i Europa te u Sakuntala parku osječki turistički vodiči predstavili su životne priče istaknutih pojedinaca iz osječke povijesti koji su grad upisali na europsku, ali i svjetsku kartu kulture i znanosti.

Nešto slično na rasporedu je i danas (nedjelja). U 20 sati kod Arheološkog muzeja bit će održana turističko - ambijentalna predstava "Dan kada sam upoznao cara" inspirirana stvarnim posjetom cara Josipa II. Osijeku. Predstava će kroz igru likova na ulicama Tvrđe donijeti povijesne činjenice, zanimljivosti i sočne detalje o ljudima tog doba. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG RADOVA NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNOG PRIKLJUČKA

Zatvara se Vukovarska cesta

2

MEMORIJAL SLAVONSKIH ZRAKOPLOVACA - NATJECANJE U SLIJETANJU

Najprecizniji je bio Josip Lacković

3

SMOTRA GLAZBENIH SASTAVA ČEŠKE MANJINE

Česi proslavili 100 godina organizacije u Osijeku