Regija
NAKON 1.900 KILOMETARA I 13 DANA PUTOVANJA STIGAO U VALPOVO

Bruno Drnovšek Drna:
Ispunio sam životni san!
Objavljeno 31. srpnja, 2021.

VALPOVO

„Etapa Köln-Valpovo je gotova. Prešao sam 1.900 kilometara za 13 dana, a moj grad dočekao me sa stilom. Hvala im od srca,“ riječi su koje je na povratku u svoje Valpovo ekipi na dočeku u središtu grada uputio Valpovčanin s njemačkom adresom Bruno Drnovšek Drna.

On je, naime, sukladno planovima, nakon 13-dnevnog putovanja biciklom, ovoga vikenda stigao u svoje voljeno Valpovo gdje su ga dočekali rođaci, prijatelji, ali i gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, njegov zamjenik Marko Barišić, gradske mažoretkinje te brojni građani koji su svakodnevno putem facebooka pratili njegovu avanturu. Posljednjih 20-ak kilometara do Valpova prešao je u pratnji svojih kolega biciklista koji su ga čekali u Donjem Miholjcu te zajedno s njim prešli njemu „najslađe“ kilometre do najdražeg grada u koji se jednog dana zajedno s obitelji planira vratiti.

Inače, dolazak biciklom u Valpovo iz Kölna, gdje s obitelji živi i radi već 7 godina, Brunina je dugogodišnja želja, a planove za ovaj veliki pothvat počeo je kovati još prošle godine. No, tada ga je u tome omela korona pa je „generalnu probu“ za put do Valpova napravio putujući do Luxemburga što je za njega bilo nezaboravno iskustvo.

Jednako nezaboravno, ali daleko emotivnije, bilo je ovo putovanje i povratak u Valpovo do kojeg došao kroz poplavljena područja Njemačke, uz iznimno velike vrućine i teške vremenske prilike zbog čega je umjesto planiranih i „ucrtanih“ 1.700, do kraja puta prešao više od 1.900 kilometara biciklom koji se zajedno s njim za tjedan dana ponovo vraća u Njemačku.

L.ANIČIĆ

Možda ste propustili...

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana