Sport
U NEDJELJU U SLAVONIJU STIŽE SLAVEN BELUPO

Bjelica sprema promjene
u momčadi, ali osvajanje
nova tri boda ostaje imperativ
Objavljeno 31. srpnja, 2021.

Nakon što su uspješno riješili vožnju po europskom kolosijeku, nogometaši Osijeka u nedjelju navečer vraćaju se na domaći kolosijek. Očekuje ih domaći susret 3. kola Prve HNL protiv Slaven Belupa.



Bijelo-plavi su prvenstvo otvorili s dvije vezane pobjede, pa će željeti nastaviti taj niz i u utakmici protiv Koprivničana. Vremena za "prekopčavanje" s europskih na domaće utakmice nema puno, ali Osječani će morati brzo mijenjati razmišljanje jer prvenstvo bi im moralo biti važnije od europskih izazova. Čeka ih još jedan tvrd i neugodan suparnik koji je na startu sezone šokirao Dinamo u Maksimiru, pa će opet biti potrebna određena doza opreza i strpljenja kako bi se došlo do željenog rezultata.

- Imat ćemo jedan dan manje za odmor u odnosu na vrijeme između utakmica s Hajdukom i Pogonom. Taj jedan dan puno znači, posebno jer nas čeka suparnik koji je protiv Dinama kao gost pokazao koliko može biti opasan ako mu se to dopusti. Uvažavam Slaven Belupo i njihova trenera Deana Klafurića, ali isto tako čvrsto vjerujem u svoju momčad. Slaven je odigrao dvije različite utakmice na početku sezone i morat ćemo ih dobro proučiti, pa složiti pobjedničku kombinaciju za taj susret. Riječ je o momčadi koja ima dobro balansiran miks mladosti i iskustva. Imaju nekoliko vrlo talentiranih igrača, ali i nekoliko prekaljenih prvoligaških boraca poput Božića i Krstanovića. Čeka nas još jedna teška utakmica - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Iza momčadi su tri vezana teška susreta (dva s Pogonom i gostovanje na Poljudu) u kojima se puno trebalo raditi pa neće biti iznenađenje ako se Bjelica odluči za nešto više promjena u momčadi za taj susret s obzirom na to da već sljedećeg četvrtka dolazi nova europska epizoda protiv CSKA u Sofiji.

- Promjena će sigurno biti. Pet, možda i šest. Vidjet ćemo kako će se regenerirati oni igrači koji su podnijeli najveći teret u ove tri prethodne utakmice. No iz utakmice u utakmicu pokazuje se kako imamo potrebnu širinu igračkog kadra jer oni koji ulaze s klupe uvijek donesu dobre stvari u našu igru bez obzira na to o kojim se imenima radilo. Dečki su gladni uspjeha i pobjeda, što me veseli, pa koga god postavio u momčad, ne mogu pogriješiti - smatra trener bijelo-plavih.

Osijek je gotovo savršeno otvorio novu sezonu. Četiri susreta, tri pobjede, jedan remi i samo jedan primljeni pogodak pravi su trade mark Bjeličine ideje nogometa. Međutim, ključno je u svemu što Osijekov kormilar moral momčadi drži na iznimno visokoj razini, igrači doista ginu na terenu bez obzira na to počinjali susret od početka ili s klupe. I taj je detalj trenutačno najjača snaga bijelo-plavih. Nema dvojbe kako Bjelica protiv Slaven Belupa želi odigrati još jedan susret u visokom ritmu jer u takvim okolnostima kvaliteta njegove momčadi lakše dolazi do izražaja. Ostaje pitanje samo za kakve će se promjene odlučiti. Kadar mu je, u iščekivanju dolaska još jednog desnog beka, najtanji na tim pozicijama, a na njima se igrači najviše troše. Stoga se ne treba iznenaditi ako se odluči dati predah obojici bočnih igrača, a nije isključena ni opcija s tri centralna braniča jer mu to otvara neke druge opcije poput Grgića i Bočkaja u ulozi wing bekova.

No, kako god složio momčad, ključno će biti igrati s punim gasom od prve minute. U glavama treba biti samo Slaven Belupo, a tek ako se taj susret riješi na željeni način, bijelo-plavi će se moći posvetiti utakmici protiv CSKA. D.Keler
OSIJEK - SLAVEN BELUPO

Početak: Nedjelja, 21 sat

       Ivušić       Čović

       Grgić       Zirdum

       Škorić       Božić

       Lončar       Paracki

       Čeberko       Bogojević

       Nejašmić       Zvonarek

       Fiolić       Marina

       Kleinheisler       Laušić

       Gržan       Brković

       Bočkaj       Glavčić

       Mierez       Krstanović

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.856

Sudac: Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina)

TABLICA
1.Osijek       2       2       0       0       5:1       6

2.Rijeka       2       2       0       0       4:0       6

3.Lokomotiva       2       1       1       0       4:3       4

4.Dinamo       2       1       0       1       4:2       3

5.Slaven Belupo       2       1       0       1       3:2       3

6 Gorica       2       1       0       1       3:3       3

7.Istra 1961        2       1       0       1       3:3       3

8.Hajduk       2       0       1       1       3:4       1

9.Šibenik       2       0       0       2       1:6       0

10.H.dragovoljac       2       0       0       2       1:7       0

3. KOLO HT PRVE HNL
Lokomotiva - Hrvatski dragovoljac - igrano sinoć

SUBOTA

20 sati

Istra 1961 - Gorica

NEDJELJA

18.55

Hajduk - Šibenik

21 sat

Dinamo - Rijeka

Osijek - Slaven Belupo

međusobni susreti

OSIJEK– S. BELUPO

72       27       19       26       99:91

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike