Osijek
VANDALIZIRALI GRADSKU IMOVINU

Sa servisne stanice za bicikle pokrali sav alat
Objavljeno 31. srpnja, 2021.
Netragom je nestao alat sa stanice za brzi servis bicikala u Trpimirovoj ulici. Alat vezan sajlama ukraden je, ostala su tek dva odvijača”. Tu je brzu servisnu stanicu postavila Gradska četvrt Tvrđa uz vrlo prometnu biciklističku stazu. Nije to prvi put da alat bude ukraden, no ovako stoji već dulje vrijeme i naružuje prostor, a ne služi svrsi.

I predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Zoran Batnožić zgrožen je ovakvim vandalskim ponašanjem. “Kada smo postavili taj servis, zamislili smo da si svatko može u prolazu nešto na biciklu dotegnuti i urediti, no nakon krađa i uništavanja zajedničke imovine građana razmišljam da je možda bolje to sve ukloniti. Sada je i pumpa pokvarena, a nema takvih zamjenskih. S dobrom namjerom radimo za dobronamjerne sugrađane, ali protiv vandala se očito ne može - ogorčen je Batnožić.

Spominje i događaj na samo stotinjak metara udaljenom Ivaninu trgu na Vijencu Ivana Meštrovića. “Vandali posvuda ostavljaju svoje tragove. Premda imam snimke policije na kojima se vidi koja su djeca razbila podne lampe, ne može im se ništa jer su maloljetna. Mi smo, međutim, taj popravak platili 60-ak tisuća kuna umjesto da smo to utrošili u nove klupe, koševe, igrala i slično”, pojašnjava Batnožić i apelira na roditelje da preuzmu punu odgovornost za ponašanje svoje djece. D. Pejić
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike