Crna kronika
NA AUTOCESTI A3 AUTO SE PREVRNUO NA KROV

Opet nesreća zbog umornog vozača
Objavljeno 30. srpnja, 2021.
Unatoč stalnim upozorenjima od strane policije i prometnih stručnjaka, i dalje se na autocesti A3 Zagreb - Lipovac događaju prometne nesreće zbog umora vozača. Ovoga puta nesreća se na novogradiškom području dogodila na sjevernom kolničkom traku u smjeru Zagreba. Kako doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske, u 7.20 u blizini Nove Kapele dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo jer se 49-godišnjak upravljajući automobilom slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka nije kretao sredinom obilježenog prometnog traka. U jednom je trenutku u zanošenju ulijevo prešao na travnatu površinu, udarivši u središnju zaštitnu odbojnu ogradu koja dijeli dva kolnička traka, sjeverni i južni. Potom se automobil odbio i zaustavio na kolniku prevrnut na krov. U toj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 58-godišnji putnik, kojemu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, a vozač je prošao s lakšim ozljedama. Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. U vrijeme intervencije ekipe hitne pomoći te policijskog očevida promet autocestom A2 u smjeru Zagreba bio je otežan, a odvijao se jednim kolničkim trakom.

Zbog ove nesreće policija još jednom apelira na sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima ako su umorni jer to može biti kobno. Na autocesti ima sasvim dovoljno odmorišta na kojima se može uzeti i višesatna stanka ako je to potrebno. M.Bugarić
VOZAČI OLAKO PODCIJENE UMOR
Zbog tragičnog slijetanja autobusa na autocesti A3 na zapadnom ulazu u Slavonski Brod i pogibije 10 osoba stvara se dojam da je autocesta A3 opasna za prometovanje. Riječ je o ravnoj dionici inače odlične autoceste bez većih zavoja u cijeloj svojoj dužini. Problem nastaje kada vozači precijene umor, pogotovo u ranim jutarnjim satima. Inače, najveći broj teških stradavanja na autocesti A3 događa se upravo u jutarnjim satima, između 4 i 8 sati. Rješenje je jednostavno, ako si umoran, stani na prvom odmorištu i odspavaj.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike