Crna kronika
TRAGIČNI EPILOG NESREĆE NA RADU

Djelatnik Unikoma koji je u kompostani utovarivačem pregažen, umro u bolnici
Objavljeno 29. srpnja, 2021.

Ivica Ž. (47) preminuo je zbog teških i za život opasnih ozljeda koje je zadobio u nesreći na radu koja se dogodila 14. srpnja u kompostani osječke komunalne tvrtke Unikom. Iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek doznajemo da je, unatoč naporima liječnika, 47-godišnjak preminuo 27. srpnja, 13 dana nakon nesreće.O nesreći na radu i smrti djelatnika Unikoma, na upit nam je odgovorila i Policijska uprava osječko-baranjska. "Obavljenim očevidom utvrđeno je da je 14. srpnja, oko 17.40 sati, 43-godišnji zaposlenik tvrtke iz Osijeka, u ograđenom krugu tvrtke u Osijeku upravljao utovarivačem. Tijekom vožnje radnog stroja, djelatnik je strojem udario 47-godišnjeg zaposlenika tvrtke, a potom ga oborio i prešao kotačem preko tijela. Ozlijeđeni je prevezen i zadržan na liječenju u KBC-u Osijek gdje je 27. srpnja, oko 9 sati, preminuo. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju te nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje", stoji u odgovoru policije.

Službenu informaciju čeka i osječki odvjetnik Dražen Srb, koji zastupa obitelj preminulog Ivice Ž.

- Napisali smo dopis državnom odvjetništvu i policiji da nam daju zapisnik o očevidu, da vidimo li je pokrenut postupak protiv koga i za koje kazneno djelo. Unikomu smo poslali dopis u kojem smo tražili da nam navedu jesu li radnici osigurani i kojim policama. Na žalost, već tjedan dana nema odgovora ni na jedan dopis - kaže Srb.

Od Ivana Barne, glasnogovornika i službenika za informiranje Općinskog državnog odvjetništva Osijek, doznajemo da policija, s obzirom na to da je kriminalističko istraživanje u tijeku, još nije dostavila odvjetništvu posebno izviješće o cijelom događaju. "Nakon što je 47-godišnjak preminuo, dobili smo obavijest iz KBC-a Osijek te smo u srijedu izdali nalog za obdukciju - dodaje Barna.

Podsjetimo, 47-godišnji radnik Unikoma završio je pod kotačima utovarivača kojim je upravljao njegov radni kolega. Zadobio je teške ozljede prsišta, trbuha i zdjelice, sediran je i bio je na respiratoru, s teškim ozljedama opasnim za život te je bio u Jedinici intenzivnog liječenja. Više puta je operiran. Na žalost, ozljede su bile preteške.

Iz Unikoma su nam odmah nakon nesreće poručili da tvrtka u cijelosti surađuje s nadležnim institucijama radi utvrđivanja točnih okolnosti u kojima se dogodila nesreća. S.Lacić
Policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje zbog tragične nesreće na radu

Možda ste propustili...

TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA NA DARUVARSKOM PODRUČJU

Bračni par poginuo na motociklu

Najčitanije iz rubrike