Novosti
NOVI POZIV ZA OSJEČKO-BARANJSKU ŽUPANIJU

Cijepljenje građana bez naručivanja
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i dalje poziva sve zainteresirane stanovnike Osječko-baranjske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom Pfizer, Moderna i Janssen. Na cijepljenje se mogu odazvati i svi hrvatski državljani koji nemaju status osigurane osobe prema zakonima kojima se uređuje obvezno zdravstveno osiguranje i obvezno zdravstveno osiguranje i zdravstvena zaštita stranaca u Republici Hrvatskoj, državljani Republike Hrvatske izvan RH koji se zateknu na teritoriju naše zemlje, kao i ostale osobe koje imaju strano državljanstvo, a zateknu se na teritoriju Hrvatske. Na cijepljenje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu te putovnicu, ako je osoba strani državljanin. Na mrežnoj stranici Osječko-baranjske županije i Nastavnog zavoda (i Glasovom portalu) dostupan je cijeli raspored termina sve do 19., odnosno 28 kolovoza.

Za četvrtak (29. srpnja) cijepljenje je organizirano u Osijeku (Nastavni zavod na Drinskoj i u Domu zdravlja), Našicama (Dom zdravlja) i Đakovu (Dom zdravlja). U petak se cijepi u Valpovu (Dom zdravlja) te Đakovu (Dom zdravlja), i Osijeku (Gradski vrt).

Županijski Stožer civilne zaštite u srijedu je izvijestio o aktualnoj epidemiološkoj situaciji - dvije su novooboljele osobe od koronavirusa. U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a obrađeno je 348 uzoraka. Na bolničkom liječenju trenutačno se nalaze četiri osobe koje je oboljele od COVID-19, tri su smještene u osječkom KBC-u, a jedna u Općoj županijskoj bolnici Našice. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji trenutačno se nalaze 433 osobe. D.Kuštro


Dario Kuštro
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U HRVATSKOJ 837 NOVOOBOLJELIH OD COVIDA-19, UMRLO 15 OSOBA

U OBŽ na koronavirus pozitivno 59, u VSŽ 31 osoba, dvoje preminulo

2

HRVATSKA POMAŽE SIROMAŠNIM ZEMLJAMA

Donacija 200.000 doza cjepiva

3

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA DAVOR BOŽINOVIĆ

Podizanje standarda vatrogasaca