Novosti
DOMOVINSKI POKRET PRIHVATIO ŠKORINU OSTAVKU

Vučemilović: Mutni likovi pokušavaju preoteti stranku
Objavljeno 28. srpnja, 2021.

Domovinski pokret (DP) u srijedu je na sjednici Predsjedništva jednoglasno prihvatio neopozivu ostavku Miroslava Škore na dužnost predsjednika stranke, kao i ostavku Darija Žepine na dužnost glavnog tajnika te pokrenuo stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović. Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić izvijestio je kako su zaključili da je u ovom trenutku najvažnije očuvati stabilnost stranke i ustvrdio da "jedinstvo DP-a ni u jednom trenutku, unatoč medijskim napisima nije bilo ugroženo".



Radić je također potvrdio da je pokrenut stegovni postupak protiv saborske zastupnice DP-a Vesne Vučemilović, zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti. "Tim činom nikoga se ne izbacuje iz stranke nego, naprotiv, nudi prilika za konstruktivan rad, ne prejudicirajući odluku suda časti kao neovisnog tijela", naglasio je Radić. Vesna Vučemilović osoba je koja je vrlo osebujna i impulzivna, teško mi je procijeniti, izgleda mi kao da je radila na svoju ruku, odgovorio je Radić na upit novinara je li Vučemilović radila na svoju ruku, ili slala poruke svoga brata Miroslava Škore. Zastupnik DP-a Stephen Nikola Bartulica kazao je kako mu je žao što je Vučemilović napustila sjednicu odbacivši tvrdnju da ju je netko ušutkavao ili zastrašivao, što je ona ustvrdila u objavi na Facebooku. "Zamolili smo je da ostane i sudjeluje do kraja, no ona nije htjela", kazao je Bartulica.

Vesna Vučemilović izjavila je da je napustila u srijedu sjednicu, jer joj je oduzeta riječ i pokrenut disciplinski postupka protiv nje. "Problem je što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni na taj način neće ušutkati", napisala je Vučemilović na Facebooku. Vučemilović dodaje kako mutni likovi pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori te da joj zamjeraju, navodno, nastupe u medijima. "A onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva koja se nikad ne bi niti održala da ja nisam ustrajala", napisala je. Vučemilović u svojoj objavi nabraja: sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija. "Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke", navodi Vučemilović. H/D.Pav.
Mario Radić

zamjenik predsjednika DP-a

Zaključili smo da je u ovom trenutku najvažnije očuvati stabilnost stranke. Jedinstvo DP-a ni u jednom trenutku, unatoč medijskim napisima, nije bilo ugroženo.