Sport
ŠPANJOLSKA TENISAČICA PAULA BADOSA GIBERT PREDALA MEČ

Što ako umrem?
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
Španjolska tenisačica Paula Badosa Gibert predala je meč četvrtfinala na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je doživjela toplinski udar pa je morala u kolicima napustiti teren. Zbog velike vlažnosti i temperature iznad 35 Celzijevih stupnjeva tenisači imaju velikih problema na olimpijskom teniskom turniru u Tokiju i svi redom se žale.

Španjolka Bardosa doživjela je toplinski udar tijekom meča protiv Čehinje Markete Vondrušove zbog čega je morala predati meč nakon prvog seta koji je izgubila sa 6:3. Španjolka je teren napustila potpuno iscrpljena, dezorijentirana i u invalidskim kolicima. Prethodno se i ruski tenisač Daniil Medvedev borio s vrućinom u susretu protiv Talijana Fabija Fogninija. "Mogu završiti susret, ali mogu i umrijeti. Ako umrem, hoćete li vi biti odgovorni?" pitao je u jednom trenutku Medved glavnog suca. Medvedev je na koncu pobijedio sa 2:1 u setovima i ušao u četvrtfinale olimpijskog turnira.

Tenisači već danima mole organizatore Igara da sve susrete pomaknu u večernji termin ili ih presele u dvoranu, to im je udovoljeno pa će mečevi počinjati u ranijem terminu.
Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike