Regija
POTPORE GRADA

Za poticaj poduzetnika
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
DONJI MIHOLJAC

Grad Donji Miholjac donio je Program mjera poticanja razvoja poduzetništva kojim se osigurava deset mjera, među kojima su potpore za poduzetnice, mlade poduzetnike i poduzetnike početnike te za očuvanje tradicijskih zanimanja.

Mjere je moguće iskoristiti za subvencioniranje troškova polaganje stručnih i majstorskih ispita, za sudjelovanje na sajmovima i prezentacije projekta te za obrazovanje i osposobljavanje. Valja spomenuti i potpore za sufinanciranje najma poslovnog prostora i za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata. Grad financira i ulaganja u standarde kvalitete.

Potporama se može sufinancirati nabava strojeva i opreme, prilagodba poslovnog prostora, stručno osposobljavanje i poduzetničko obrazovanje te izrada promidžbenog materijala i web-stranice. Također, poduzetnici mogu koristiti nepovratna sredstva za izradu poslovnih planova, studije izvedivosti kao i ostale dokumentacije potrebne za kandidiranje na natječaje za korištenje sredstava iz fonodva EU-a.

Miholjačkim je poduzetnicima Grad osigurao 300.000 nepovratnih sredstava. Najniži iznos koji može korisnik dobiti je 3600 kuna, a najviši 20.000 kuna. S.F.
300.000

kuna namijenjeno je

za razvoj poduzetništva

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike