Regija
GRADONAČELNIK ORAHOVICE SAŠA RISTER DONIO ODLUKU O POMOĆI RODITELJIMA

Povećane novčane naknade za novorođenčad
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
ORAHOVICAGradonačelnik grada Orahovice Saša Rister donio je Odluku o povećanju naknade za svako novorođeno dijete na području grada Orahovice. Sredstva su osigurana u proračunu Grada Orahovice za 2021. godinu. Rister je pojasnio i o kolikom se povećanju točno radi:

- Svi stanovnici, odnosno roditelji koji imaju prebivalište na području Grada Orahovice, za svako novorođeno dijete, od 1. kolovoza, dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 3000 kuna za 1. dijete, 4000 kuna za 2. dijete, 5000 kuna za 3. dijete, 6000 kuna za 4. dijete, a za 5. dijete i svako sljedeće dijete 7000 kn. Uz novčanu naknadu, Grad Orahovica darivat će i prigodnim darovima novorođenčad – kaže gradonačelnik Saša Rister. Uz zahtjev je potrebno dostaviti rodni list za novorođeno dijete, rodne listove za ostalu djecu, dokaz o državljanstvu roditelja, dokaz o prebivalištu roditelja i dokaz o prebivalištu djeteta:

- Sredstva su osigurana gradskim proračunom, a nadam se kako će sva biti utrošena, a osobno bih volio čak i da moramo povećati ta sredstva, što bi značilo da imamo što više naših najmlađih sugrađana. Cilj je ovo i naše pronatalitetne politike jer svjesni smo kako iz dana u dana imamo sve više onih koji odlaze, a posebno mladih, i to je velik problem. Zato naglašavam kako nisu dovoljne samo ove mjere, dapače, prema mom mišljenju, prije svega treba osigurati zaposlenje ljudima, a posebno mladima, i tek onda do izražaja dolaze i ove ostale mjere koje su nadogradnja svemu. U tom pravcu, kako smo i obećali u predizbornoj kampanji, i idemo jer želimo da naš grad ponovno diše punim plućima - zaključio je gradonačelnik Rister te dodao kako se nastavljaju i potpore školarcima. V.G.
Možda ste propustili...

OTVOREN STRUČNI SKUP O FIZIOTERAPIJI

Privlače studente iz cijele Europe

U ZMAJEVCU ODRŽANA NOVA MANIFESTACIJA - VINATLON

Pobjednicima bačvatlona 100 litara vina

Najčitanije iz rubrike