Mozaik
SA SVOJIM NOVIM SINGLOM "NEKI NOVI LJUDI"

Mia Dimšić skočila za čak deset mjesta, na visoko 14.
Objavljeno 29. srpnja, 2021.

Nina Badrić predvodi listu HR Top 40 sedmi tjedan zaredom. Pjesma "Ja još uvijek imam istu želju" od trenutka kada je debitirala na samom vrhu istaknula je kandidaturu za ovogodišnji hit-ljeta. Podaci servisa 1Played pokazuju uvjerljivi broj emitiranja u odnosu na prve pratitelje, a singl se našao i na prvome mjestu regionalnog mjerenja popularnosti u pet od šest hrvatskih regija (Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska, Zagorska). Radi se o singlu brzoga ritma, feel good poruke i retroelemenata koji čine dobitnu kombinaciju za radijski zvuk ljeta.



Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Ljetni zvuk dominira radijskim eterom, a pjesme koje se traže uglavnom su ritmični pop-singlovi. Cambi. i TBF su, na krilima prve nagrade publike na Splitskom festivalu, sletjeli na broj dva s pjesmom "Bambina Mia". Singl šarenog retrospota i sudjelovanja glumačkog dua ST Koke predvodi regionalnu listu za Dalmaciju, a na ukupnom mjerenju popeo se za četiri mjesta. Duet Matije Cveka i Marka Kutlića u pjesmi "Zaplesala je s ljetom" nalazi se na broju tri, a četvrti je Gibonni s najavnim singlom aktualnog mini albuma "U po‘ ure" pjesmom "Kiša (Z‘naab)". Domaći Top 5 zatvara Boris Novković sa singlom "Ljeto je".

Radijske stanice u Hrvatskoj sve više reflektiraju dinamiku domaće glazbene produkcije koja nam donosi oko 120 pjesama različitih žanrova na mjesečnoj razini. To znači kako je gotovo polovina liste - čak 19 pjesama - među najemitiranijima debitirala u posljednja četiri tjedna. Ovoga tjedna se trend nastavio, jer je na listi HR Top 40 šest novih singlova. Najviši novi ulaz potpisuje Giuliano, njegova "Nebo vidi sve" našla se na 21. mjestu.

- "Nebo vidi sve" je vedra, vesela pjesma sa sretnim tekstom. Mislim da nam to svima treba, takve jedne vedrine u ovakvim vremenima - rekao je Giuliano prilikom njezina lansiranja. Singl autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Neno Ninčević.

Damir Kedžo ostvario je novi ulaz na 22. mjestu s obradom pjesme koja ga, reći će, podsjeća na djetinjstvo. Radi se o hitu "Vatra i led" koji poznajemo iz repertoara grupe Colonia. Novitete među četrdeset ostvarili su Boris Rogoznica za "Netko kao ti" (Hit Records) na 29. mjestu. i suradnja "Eho" koju potpisuju Kameny feat. Igor Drvenkar na 24. mjestu. Na broju 35 smjestila se - u Splitu nagrađena - "Tvoja i gotovo" u izvođenju Lorene, a Tomislav Bralić i Klapa Intrade nadogradili su splitsko priznanje dolaskom s 39. mjestom sa singlom "Kada jednom odem".Najveći skok među četrdeset ostvarila je još jedna pjesma sa Splitskog festivala. Radi se o singlu "Neki novi ljudi" (Croatia Records) s kojim se Osječanka Mia Dimšić u svojem trećem tjednu na ovoj top ljestvici, popela za čak deset mjesta i dospjela na sjajno 14. mjesto. Tu je još jedna Slavonka, Meri Andraković, koja se sa svojom pjesmom "Bilo je dobro" popela na 33. mjesto. Cambi su vlasnici najizdržljivije pjesme, singla koji se najduže zadržava među najemitiranijima. Za priznanje ‘najzdržljiviji‘ pjesmi "Zaljubljen" bilo je potrebno 22 tjedna boravka na listi HR Top 40.

Listu HR Top 40 možete pronaći na stranicama Službene liste top-lista.hr, a pjesme možete preslušati preko playliste hrtop 40 koja se nalazi na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.



Tanja Kvorka
Tu je još jedna Slavonka, Meri Andraković, koja se s pjesmom “Bilo je dobro” popela na 33. mjesto

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike