Dome slatki dome
SUHA GRADNJA

Dobro rješenje za adaptaciju
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
Odabirom gipsanih kartonskih zidova možete riješiti gotovo sve probleme

Suha gradnja postala je sinonim za brzu, sigurnu i kvalitetnu gradnju kako eksterijernih tako i interijernih elemenata – zidova i stropova.



Gipsani kartonski zidovi sastavni su dio ovakvog oblika gradnje, a pokazali su se i kao izuzetno kvalitetno rješenje pri adaptacijama prostora, kada zahvati često trebaju biti dovršeni u vrlo kratkom roku.

Brza montaža


Kvalitetna izvedba te brza i suha montaža, koja ne traži dodatno vrijeme za sušenje konstrukcije, bitni su faktori u današnjem vremenu koga prati ubrzani tempo života i rada. Odabirom gipsanih kartonskih zidova riješit ćete sve probleme koji se postavljaju pred vas. Problem buke između pojedinih prostorija uklonit će se ugradnjom gipsanih kartonskih zidova određene debljine, koji u svom sastavu imaju integriranu izolaciju. Zidovi s dimenzijama 12,5 cm, 15 cm ili 20 cm zadovoljit će sve zahtjeve kao pregradni zidovi, a željenu dimenziju diktirat će vanjski utjecaji kao što su izvor buke, vođenje instalacija kroz zid, potrebna čvrstoća ili dogradnja postojećeg zida, koji je već definiran svojom dimenzijom.

Osim po debljini i akustičkim svojstvima, gipsani kartonski zidovi se razlikuju po vrstama gips-kartonskih ploča od kojih se izrađuju. Tako se razlikuju standardne, vodonepropusne i vatrootporne gipsane kartonske ploče. Standardne ploče najčešće se upotrebljavaju, a osobito su povoljne za izrađivanje pregrada u stambenim, poslovnim i javnim objektima.

U kupaonici


Vodonepropusne ploče se koriste za pregrade u kupaonicama, zahodima, kuhinjama te javnim objektima sa sportskim, zdravstvenim ili wellness sadržajima. Gips-kartonskim zidovima u prostoru se jednostavno mogu izvesti mnogi atraktivni elementi poput zaobljenih, vijugavih i izlomljenih zidova, koji u sebi imaju integrirane otvore najrazličitijih oblika i dimenzija. Osim toga, ovakvim zidovima se mogu formirati elementi s policama, koji će zamijeniti određene komade namještaja.

Tanja Kvorka
Dizajn
kvalitetne i brze pregrade

Svjetlosni efekti
Gips-kartonske ploče koriste se za izradu spuštenih stropova, koji se po potrebi izvode od standardnih, vodonepropusnih ili vatrootpornih ploča. Stropovi se najčešće spuštaju zbog skrivanja instalacija te ugradnje rasvjete. Osim u samom obliku, mogućnosti različitih rješenja se očituju i u visinskom, tj. kaskadnom poigravanju te stvaranju različitih nivoa spuštenog stropa popraćenog ugradnjom rasvjetnih tijela.

Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna