Sport
ATP PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG 2021.

Izabela Ivandić, Luka Turda i Matej Čanaki sudili finale u Umagu
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
UMAG-Na netom završenom ATP 250 Plava Laguna Croatia Open Umag 2021. bilo je puno linijskih teniskih sudaca iz Slavonije i Baranje: Izabela Ivandić (Osijek), Nikola Mihaljević (Nuštar), Vlado Vergaš (Vinkovci), Goran Jelenić (Vukovar), Ivan Lončar (Otok), Kristijan Šimunko (Vinkovci), Mario Kokaj (Vinkovci), Josip Studenović (Osijek), Matej Čanaki (Vinkovci), Frano Radić (Osijek), Luka Turda (Vinkovci), dok je dio organizacije bio Franjo Čanaki (Vinkovci).

U selekciji za finale među 22 imena, našlo se i troje sudaca iz Slavonije i Baranje, a to su: Izabela Ivandić iz Osijeka, Luka Turda i Matej Čanaki iz Vinkovaca koji su odlično sudili kao linijski suci, dok su dio VIP turnira na kojem su igrali sponzori bili glavni suci: Mario Kokaj, Goran Jelenić, Vlado Vergaš, Nikola Mihaljević i Ivan Lončar.
Osim ova dva turnira odigran je turnir ITF Wheelchair Tennis Croatia Open by HEP (tenis u kolicima) gdje su također sudili kao linijski suci iz Slavonije i Baranje.

Na kraju recimo da je Izabela Ivandić iz Osijeka bila jedina djevojka iz Slavonije i Baranje na turniru. Upravo iz Umaga 2019. krenula je njena sudačka karijera na liniji, a dvije godine kasnije 2021. bila je odabrana u selekciji za finale turnira u Umagu. U međuvremenu sudila je kao linijski sudac na teniskim turnirima  u Zadru, Zagrebu, Bolu, Davis Cup u Zenici i Zagrebu, te u Umagu.
Slavonke i Slavonci još jednom su potvrdili dominaciju među linijskim sucima u Umagu, nadamo se da će tako biti i u narednim godinama.

Najčitanije iz rubrike