Sport
HRVATSKI STRIJELCI ZASAD REZERVIRANI NA VATRENOJ LINIJI

Zračna kombinacija 17., preostao još mali kalibar
Objavljeno 27. srpnja, 2021.

Hrvatski streljački tercet zaključio je dio svojih olimpijskih obveza odradivši planirani program u disciplini zračna puška 10 metara.



Prvo su još u dva uvodna dana odrađeni nastupi u pojedinačnoj konkurenciji gdje nismo imali rezultata koji bi bio konkurentan za prolaz u finale, odnosno među osam najboljih. Snježana Pejčić, koja nas je razveselila broncom iz Pekinga, daleko je od svojih najboljih dana te je u kvalifikacijama zauzela 31. mjesto (622.6). Nakon nje nešto bolje nastupe odradili su strijelci, pa je Petar Gorša završio na 16. (626.5), dok je debitant Miran Maričić zauzeo 25. mjesto (625.0). Dojam je ostao isti i nakon mješovite kombinacije, a hrvatska je bila u sastavu Pejčić/Gorša, koja nije prošla među osam najboljih u drugi kvalifikacijski krug te kasnije u borbe za odličja. Nastupilo je 29 kombinacija, a Snježana i Petar imali su 17. rezultat sa 624.2 (309.6 + 314.6) krugova. Za osmo mjesto i drugi krug trebalo je naciljati 627.9 krugova, ali za to su potrebna dva ujednačeno kvalitetna rezultata, što u slučaju hrvatskog dvojca nije slučaj. Naša najbolja streljačica očito u Tokiju nije u pravoj formi, stoga je teško prognozirati što od nje možemo očekivati u nastavku Olimpijskih igara.

Recimo da je najbolja kombinacija u zračnoj pušci ona kineska. Qian Yang i Haoran Yang do zlata su stigli sjajnom završnicom u meču za naslov olimpijskih pobjednika, pobijedivši Amerikance Mary Tucker i Lucasa Kozenieskog u četiri od zadnjih pet serija za konačnih 17:13. Za Qian Yang to je drugo zlato na ovim Igrama na kojima je slavila i u pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini, dok je Haoran Yang ovo zlato pridružio bronci iz pojedinačnog natjecanja. U dvoboju za treće mjesto Rusi Julia Karimova i Sergej Kamenskij nadvisili su sa 17:9 južnokorejski dvojac Eunji Kwon/Taeyun Nam. Nakon četiri dana streljačkih natjecanja Kina ima tri zlata, jedno srebro i četiri bronce. Zračni program je odrađen, slijedi onaj malokalibarski, gdje popravak ukupnog dojma nije nemoguća misija. Snježana Pejčić u subotu, 31. srpnja, pucat će u kvalifikacijama MK puškom, disciplina trostav te se pokušati naći među osam finalistica, a muškarci će u kvalifikacije iste discipline dva dana kasnije, gdje nas predstavljaju Gorša i Maričić. N. Benčina
KREĆE OLIMPIJSKI POBJEDNIK
Hrvatska ima četiri predstavnika u Tokiju u streljaštvu, a danas u akciju kreće i aktualni olimpijski pobjednik. Josip Glasnović prije pet godina u Riju je slavio u finalu discipline trap, a danas će odraditi prvi kvalifikacijski dan. Prvi hici na programu su od 2.50 sati prema našem vremenu, a sutra je drugi dio kvalifikacija i finale rezervirano za najbolju šestorku.

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku