Osijek
U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI U ČETVRTAK

Besplatna predstava za djecu
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
U Narodnoj knjižnici Centra za kulturu Čepin tijekom ljeta organiziraju razne besplatne radionice, ali i druge aktivnosti namijenjene djeci. Tako su unatrag nekoliko dana održane radionice s 3D olovkama sa štićenicama udruge Breza i korisnicima Knjižnice. Marija Čačić, voditeljica Knjižnice, navodi da su organizirali i radionice s micro:bitovima, micro:Maqueen robotima i Boson setovima.

Tema 3D radionica je Godina čitanja pa su mali kreativci modelirali otvorene knjige, sebe kako čitaju, auto pun knjiga, likove iz najdražih knjiga i ostale motive koji su ih asocirali na knjigu i čitanje. Zahvaljujući suradnji s Udrugom Breza na projektu EKO KREATIVA, Knjižnica je bogatija za još šest 3D olovaka i dodatna punila.

Knjižnica je uputila poziv mališanima da dođu i na besplatnu predstavu "Kako nastaje lutkarska predstava" u četvrtak, 29. srpnja, u 18 sati u dvorištu Knjižnice. Riječ je o interaktivnoj predstavi/radionici s glazbom u kojoj glumica ostvaruje komunikaciju s dječjom publikom, koja joj pomaže savjetima rješavati probleme i pisati poruke vezane uz likove u predstavi. Publiku upoznaje s procesom nastajanja lutkarske predstave: od teksta pa redom kroz sve etape nastanka predstave. Promiče kulturne i moralne vrijednosti kao što su briga i ljubav prema bližnjima, dobrota, plemenitost, oprost i požrtvovnost. Upozorava na važnost obrazovanja i učenja. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAMOZAPOŠLJAVANJE: IZ ŠEĆERANE U VLASTITI OBRT

Hrvoje nudi hot dog s kotača

2

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA RIJEKE DRAVE

U petak svi na Dravu kod katakombi na fišijadu, utrku, kulturno-zabavni program...

3

VISOKA CIJENA NEODGOVORNOSTI

Hitna pod pritiskom:
Gotovo da nema dana bez
alkoholiziranih vozača