Regija
RASPISAN NATJEČAJ ZA SMJEŠTAJ STUDENATA U VUKOVARU

Studentski dom "Leopold": Mjesečna cijena u rasponu od 300 do 400 kuna
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
VUKOVAR - Vukovarsko Veleučilište "Lavoslav Ružička" raspisalo je natječaj za smještaj studenata u Studentski dom "Leopold" za sljedeću akademsku godinu, a studentima je na raspolaganju 108 smještajnih kapaciteta, od čega su dva za osobe s invaliditetom. Kako je rekao dekan Željko Sudarić, pravo na smještaj imaju svi redoviti studenti, državljani RH i državljani EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj, kao i Hrvati izvan RH koji će studirati u Vukovaru.

- Cijena smještaja u jednokrevetnoj sobi iznosi 400 kuna mjesečno, u dvokrevetnoj sa zasebnom kupaonicom 350 te u dvokrevetnoj sobi sa zajedničkom kupaonicom 300 kuna mjesečno po osobi. Raduje nas izniman interes za upis, jer imamo 190 prijava, što je izvrsno budući da studijske programe trgovine i upravnog studija uglavnom popunjavamo na jesen - naveo je.

U ljetnom se roku upisalo troje Hrvata izvan RH, što je ocijenio odličnim, to prije što zbog epidemiološke situacije nisu mogli u Vojvodini prezentirati prednosti studiranja u gradu na Dunavu. Od prošle ih je godine dvoje na studiju u Vukovaru i očito su prenijeli pozitivno iskustvo drugim studentima.

- Sukladno uvjetima Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", kojim je "Leopold" i sagrađen, većina je smještaja namijenjena za studente u nepovoljnom položaju. To znači kako prednost imaju studenti s invaliditetom i oni sa slabijim socioekonomskim statusom te se za njih, ako ih se toliko prijavi, mora osigurati 80 mjesta - pojasnio je dekan.

Rok za dostavu prijava je 31. kolovoza, poštom na adresu Veleučilišta, a potom će biti objavljeni rezultati.

Krajnji rok za useljenje je 5. listopada. D. Korpoš
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike