Regija
RASPISAN NATJEČAJ ZA SMJEŠTAJ STUDENATA U VUKOVARU

Studentski dom "Leopold": Mjesečna cijena u rasponu od 300 do 400 kuna
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
VUKOVAR - Vukovarsko Veleučilište "Lavoslav Ružička" raspisalo je natječaj za smještaj studenata u Studentski dom "Leopold" za sljedeću akademsku godinu, a studentima je na raspolaganju 108 smještajnih kapaciteta, od čega su dva za osobe s invaliditetom. Kako je rekao dekan Željko Sudarić, pravo na smještaj imaju svi redoviti studenti, državljani RH i državljani EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj, kao i Hrvati izvan RH koji će studirati u Vukovaru.

- Cijena smještaja u jednokrevetnoj sobi iznosi 400 kuna mjesečno, u dvokrevetnoj sa zasebnom kupaonicom 350 te u dvokrevetnoj sobi sa zajedničkom kupaonicom 300 kuna mjesečno po osobi. Raduje nas izniman interes za upis, jer imamo 190 prijava, što je izvrsno budući da studijske programe trgovine i upravnog studija uglavnom popunjavamo na jesen - naveo je.

U ljetnom se roku upisalo troje Hrvata izvan RH, što je ocijenio odličnim, to prije što zbog epidemiološke situacije nisu mogli u Vojvodini prezentirati prednosti studiranja u gradu na Dunavu. Od prošle ih je godine dvoje na studiju u Vukovaru i očito su prenijeli pozitivno iskustvo drugim studentima.

- Sukladno uvjetima Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", kojim je "Leopold" i sagrađen, većina je smještaja namijenjena za studente u nepovoljnom položaju. To znači kako prednost imaju studenti s invaliditetom i oni sa slabijim socioekonomskim statusom te se za njih, ako ih se toliko prijavi, mora osigurati 80 mjesta - pojasnio je dekan.

Rok za dostavu prijava je 31. kolovoza, poštom na adresu Veleučilišta, a potom će biti objavljeni rezultati.

Krajnji rok za useljenje je 5. listopada. D. Korpoš
Možda ste propustili...

ZAVRŠILA DEVETA BELIŠĆANSKA ZLATNA JESEN

Na reviji pokazano 35 narodnih nošnji

PROJEKT VRIJEDAN 453.607 KUNA

Obnovljena cesta u Berku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana