Sport
DOBAR PLASMAN JEDRILIČARSKOG DVOJCA

Srebrni iz Rija odradio vrhunski dva plova
Objavljeno 26. srpnja, 2021.
Nakon skromnog početka hrvatski jedriličar Tonči Stipanović očito hvata formu koja ga je krasila i prije pet godina u Brazilu. Znamo da je tada završio na postolju sa srebrnim odličjem oko vrata, a očito je da se Splićanin brzo prilagodio i na uvjete koji vladaju u Tokijskom zaljevu.

Tako Stipanović zauzima drugo mjesto nakon prva tri plova klase Laser, a tu je poziciju do jučer ujutro držala i jedriličarka Jelena Vorobjeva, koja je sada šesta u trenutačnom poretku nakon četiri plova Laser Radiala.

Napravio je Stipanović golem napredak, jer je u prvom plovu završio na za njega ipak skromnom 15. mjestu. Nakon što je drugi plov otkazan zbog nedostatka vjetra, očito je vrijeme iskoristio kako bi se što bolje pripremio za obveze koje su ga čekale na otvaranju novog tjedna u Tokiju. Počelo je odlično te je ostvario šesto i treće mjesto. Posebno je dojmljiv bio njegov nastup u drugom plovu dana kada je nakon prvog okreta bio tek 34., da bi zatim odlično "pročitao" vjetar uz čiju se svesrdnu asistenciju dočepao trećeg mjesta. Bio je to pravi pothvat.

Kako se nakon trećeg plova briše najslabiji rezultat, u Stipanovićevom slučaju to je 15. mjesto iz prvog, nedjeljnog plova, naš iskusni jedriličar nalazi se na drugom mjestu s devet negativnih bodova, kao i treći Cipranin Pavlos Kontides. Bolji je samo Finac Kaarle Tapper s pet bodova, dok četvrti Francuz Jean Baptiste Bernaz ima samo bod više.

Vorobjeva, za razliku od reprezentativnog kolege, nije imala tako uspješan nastup. Upisala je 13. i 41. ulaz. I dok je u prvom plovu uspjela popraviti slab start i 38. mjesto nakon prvog okreta, u drugom je konstantno bila na začelju flote. Srećom, to 41. mjesto joj se briše iz rezultata, pa je s 26 negativnih bodova još uvijek na vrlo dobroj šestoj poziciji. Vodi Norvežanka Line Flem Hoest sa sedam bodova, druga je Grkinja Vasileia Karachaliou s devet, a treća Dankinja Anne-Marie Rindom s 14. U Laseru i Laser Radialu održat će se po deset plovova nakon kojih će se najboljih deset plasirati u plov za odličja. N.B.
Možda ste propustili...

SPORT, REKREACIJA I TURIZAM

Rujan nudi za svakoga ponešto

PRVI POZITIVAN REZULTAT BROKERA U PRIPREMAMA

Nije mjerilo, ali diže samopouzdanje

Najčitanije iz rubrike