Osijek
IZ ERNESTINOVAČKE ŠKOLE JAHANJA POZIVAJU:

Jahanjem zamijenite ekrane
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Angažirali smo Martinu Uglik, koja je radila s djecom u udruzi Mogu, kaže Čelik

Konjički klub Slavonija i Baranja Ernestinovo izabrao je za predsjednika ponovno Darka Čelika Čarugu, koji je istaknuo kako su pred njima velike ideje i planovi što će ih realizirati, samostalno i uz pomoć općinske uprave te preko projekata koje će aplicirati na EU fondove.



Ovaj Klub grabi velikim koracima prema naprijed s ciljem okupljanja i pomlađivanja članstva i njegovanja tradicije uzgoja konja. Stoga i ne čudi da je jedna od prvih takvih aktivnosti na tom putu Škola jahanja Ernestinovo. Sve je to, kaže Čelik, osmišljeno kako bi odvojili mlade od ekrana i izveli ih u prirodu, na druženja u ugodnom ambijentu i potaknuli na stjecanje nove vještine - jahanja.

- Jedinstvena je to ponuda osmišljena za sve, ne samo iz sela nego iz Osijeka i ostalih slavonsko-baranjski mjesta. Ernestinovo je blizu svima, tu smo odmah poslije ulaza u selo, iza mosta, na Bobotskom kanalu. Rado nam dolaze djeca, i to je prevagnulo da pokrenemo školu jahanja, uz podršku načelnice Marijane Junušić. Angažirali smo Martinu Uglik, koja je radila s djecom u udruzi Mogu i vrlo je stručna za vođenje ovih aktivnosti - kaže Čaruga.

U posjedu je sedam konja, tri su odmah spremna za školu jahanja.

- Jahanje je predivan način da se djeca rekreiraju i zabave u prirodi, sa životinjama, da zavole i jedno i drugo i nauče cijeniti to bogatstvo. Ovo je prekrasan način da djecu odvojimo od pametnih telefona i računala. Nije u tome ništa loše, ali ne treba zapustiti ni tjelesnu aktivnost i boravak na otvorenom. Roditelji koji dovode djecu uživaju u krugu naših prostorija, ovo je mjesto ujedno i prilika za stjecanje novih poznanstva među ljudima koje očito veže nešto zajedničko – ljubav prema konjima koju nisu mogli do sada sami ostvariti. Evo, Ana Milić, naša blagajnica, ima četvero unučadi i sve ih dovodi ovdje. Mogu doći svih zainteresirani zaljubljenici u jahanje i oni koji će to tek postati - poziva Čaruga.

Članovi Konjičkog kluba Slavonija i Baranja uredili su manjež za školu i prostor oko kluba za druženje roditelja koji mogu, dok čekaju djecu, boćati se, igrati društvene igre, badminton ili se loptati, pa čak i roštiljati, sve na čistom zraku na velikoj parceli uz Bobotski kanal, odmah na ulazu u selo Ernestinovo. Otvorena je i facebook-stranica gdje roditelji mogu pronaći informacije za upis djece u Školu jahanja, a mogu se priključiti i oni stariji koji žele naučiti jahati. Termini su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 19 sati, jednom do dva puta tjedno, a cijena je 25 kuna za pola sata jahanja uz Martininu poduku. Lijepo je ljetno vrijeme, školski praznici i godišnji odmori pravo su vrijeme za nove pustolovine.



Darko Pejić
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike