Osijek
NADZORNI ODBOR IMENOVAO NOVOG DIREKTORA

Pravnik Krešimir Novoselić na čelu Zavoda za stanovanje
Objavljeno 26. srpnja, 2021.

Najveći osječki upravitelj stambenog fonda - Zavod za stanovanje - tvrtka u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, nakon sjednice Nadzornog odbora održane u ponedjeljak, dobila je novog direktora, Krešimira Novoselića. Riječ je o 31-godišnjem Osječaninu koji je na osječkom Pravnom fakultetu stekao zvanje magistra prava i ima položen pravosudni ispit.



Na funkciju čelnika Zavoda za stanovanje dolazi s pozicije odvjetnika u Odvjetničkom društvu Schmidt & Mundweil j.t.d. Osijek, gdje je radio na zastupanju stranaka na sudu i pred drugim državnim tijelima, sastavljanju tužbi, žalbi i drugih podnesaka te sastavljao ugovore i pružao pravne savjete. Koristi se engleskim i njemačkim jezikom, a sudjelovao je u organizaciji brojnih konferencija i seminara održanih u našem gradu. Također je sudjelovao i u organizaciji nekoliko projekata, a aktivan je i u volontiranju. Tako je kao studentski pravobranitelj od 2014. do 2017. godine na Pravnom fakultetu volontirao na rješavanju pritužbi studenata vezanih uz njihova prava, savjetovao studente o načinu ostvarivanja njihovih prava te sudjelovao u stegovnim postupcima vođenim protiv njih. Kao član Studentskog zbora organizirao je projekte, seminare i radionice te radio na međunarodnoj suradnji.



- Bit će mi potrebno neko vrijeme kako bih analizirao svu dokumentaciju prije bilo kakvih zaključaka. Ono što je sigurno da ćemo raditi na povećanju kvalitete usluge, racionalizirati troškove i fokusirati se na energetsku obnovu stambenih zgrada kojima upravlja Zavod - poručio je za Glas Slavonije Novoselić.



Sastav Nadzornog odbora Zavoda za stanovanje nije pretrpio velike izmjene. Naime, i dalje su ostali predsjednica NO-a Jadranka Nikolov i član Goran Ožbolt, dok je nova članica NO-a Zvjezdana Tuma Pavlov.



Inače, Novoselić je na mjestu direktora naslijedio Bojana Bodražića koji je tu funkciju obnašao od srpnja 2013. godine.



- Nakon osam godina i dva mandata na čelu Zavoda za stnovanje okrećem se novim izazovima - kratko nam je nakon primopredaje rekao Bodražić, dodajući kako će nakon razgovora s novom gradskom upravom vidjeti u kojem će to smjeru biti.



Zahvalio je svim djelatnicima Zavoda na korektnom odnosu u proteklih osam godina, a novom direktoru Novoseliću poželio je mnogo uspjeha te mu se stavio na raspolaganje za sve što mu bude trebalo u prilagodbi na novom poslu.



- Osnovni prihod, naša naknada za upravljanje nekretninama, svih je proteklih osam godina koliko sam u Zavodu u porastu. Svake se godine povećavao broj kvadrata upravljanja u odnosu na predhodnu godinu, i u tom je razdoblju obnovljeno mnogo zgrada. Nema dugovanja prema dobavljačima, kao ni spornih potraživanja. Važno mi je da smo uspjeli provesti digitalizaciju i u cijelosti se informatizirali. Umnogome je time korisnicima smanjena potreba za dolascima do tvrtke jer na webu imaju uvid u stanje pričuve i u svakom trenutku mogu vidjeti financijsku rekapitualciju troškova stambene zgrade - poručio je Bodražić.



Od 2018. godine Bodražić je predsjednik Udruge Upravitelj i o svom će daljnjem statusu razgovarati s Upravnim odborom, s obzirom na to da mu mandat traje još godinu dana.



Tomislav Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike