Crna kronika
PORAZBIJAO JOJ STVARI

Baku koja ga je odgojila ošamario jer mu nije dala 200 kuna...
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Baka je svjedočila kako je unuk "nagao" te zamolila sud da ga ne pošalje u zatvor jer ima troje djece
Tridesettrogodišnjak iz malog grada u Slavoniji kažnjen je uvjetno jer je ošamario svoju baku i porazbijao joj stvari. Sve zbog toga jer mu nije dala 200 kuna... Sud ga je proglasio krivim jer je 11. lipnja u dvorištu obiteljske kuće ponovio nasilje u obitelji iako je već prije kažnjen za nasilno ponašanje 10. srpnja 2019. U lipnju je počinio psihičko nasilje prema svojoj baki jer je najprije vikao zbog toga što je morao ići raditi za drva koja je dovezao od strica te je od bake tražio 200 kuna. Nakon što mu baka nije htjela posuditi novac, govoreći da mu ga je već dala ujutro, unuk je ljutito izišao na ulicu te s hrpe drva bacio nekoliko cjepanica na kolnik. Potom se vratio u dvorište i ponovno počeo vikati te je nogom razbio dva prozora na predsoblju, bacio dva cvjetnjaka s terase i polomio plastičnu stolicu na terasi. Potom je ošamario baku.

Nadležni sud osudio ga je na 45 dana zatvora, no kazna se neće izvršiti ako u roku od godine dana ne počini isto ili slično prekršajno djelo. Zadržavanje u pritvoru koje je trajalo 17 sati računa mu se kao dva dana zatvora, pa mu preostaje odslužiti 43 dana u zatvoru ako nešto napravi u roku kušnje. Sud mu je odredio i zaštitnu mjeru udaljenja iz zajedničkog kućanstva s bakom na godinu dana, a uz to ne smije se približiti baki niti ju posjećivati. Nasilnik je priznao sve, osim da je ošamario baku, no nakon njezina svjedočenja u kojemu je navela da ju je ošamario, nije imao prigovora.

Nesretna baka ispričala je sve što se dogodilo te navela kako je unuka odgojila, da on nema ovdje nikoga osim nje jer su ga se svi odrekli. "On je dobar, ali je nagao", rekla je baka i dodala da je tako bilo i kada je bio nasilan prema njoj kada mu je "puknuo film" jer se posvađao sa stricem, a kada mu "to dođe", onda je u stanju svašta napraviti, pa ju je tako bijesan i pljusnuo po lijevoj strani lica. Baka je izjavila da se uplašila, pa je pozvala policiju da ga smiri. Baka je izjavila i da ne želi da unuk više bude kod nje, jer želi imati svoj mir, a on i tako s obitelji živi u inozemstvu i ima troje male djece. Njegov boravak za nju je prenaporan, a osim toga ima malu mirovinu od samo 2000 kuna od koje jedva i sama preživljava. Na kraju je baka zamolila sud da mu ne izrekne zatvorsku kaznu jer ima troje malodobne djece. S.Lacić
Baka je zamolila sud da zbog troje male djece ne osudi unuka na zatvor

17

sati nasilnik je bio u policijskom pritvoru nakon napada na baku

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike