Mozaik
CECILIJA NASTUPILA NA SLATINSKOM LJETU U PRATNJI OSJEČKOG PLESNOG STUDIJA SHINE

Moderniziran nastup oduševio publiku
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Toplu nedjeljnu večer na središnjem gradskom trgu u Slatini svojim je nastupom "začinila" Cecilija, kraljica slavonske pjesme i moderne tamburaške glazbe. I prije nego što se popela na ljetnu pozornicu, sa širokim je osmijehom i dobro raspoložena pristajala na fotografiranje sa svima koji su to željeli. Kao što poznatu pjevačicu već gotovo dvije godine prati na njezinim nastupima, tako je i u Slatini cijeli orkestar ili tamburaški sastav zamijenio Pozitiv. To je "one man band" Domagoj Androš, glazbenik s kojim su Cecilija i njezin tim našli zajednički glazbeni i estradni jezik.



Majstorsko baratanje profesionalnom arranger kavijaturom zasigurno je ono što je pjevačici Cecilijina formata trebalo da bi uspješno pokrenula jednu novu priču u svojoj karijeri, a zadržala i povećala stečenu popularnost. Vidjelo se to i u Slatini, gdje nije bilo mnogo od njezine klasične tradicionalne glazbe, i nije to bio tamburaški koncert, već modernizirana priča brzih ritmova koje publika voli, što su i pokazale stotine gledatelja.



Još jedan dodatak bile su koreografkinja i voditeljica u osječkom plesnom studiju Shine Suzana Žuljević i asistentica i plesačica u tom studiju Viktorija Sekereš. Kako kaže Žuljević, Ceciliju ubrajaju u pjevače koji tradicionalnu glazbu upotpunjuju modernijim stilom, što podržavaju pa svojom pojavom i plesom žele uveličati njezine nastupe i učiniti ih još upečatljivijima. P.Žarković
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike