Sport
VESLAČKI PROGRAM ODVIJA SE ZASAD PREMA HRVATSKIM PLANOVIMA

Martin i braća Sinković izborili polufinale
Objavljeno 25. srpnja, 2021.
Naši aduti u veslanju odrađuju uvodne utrke onako kako se to od njih i očekivalo. Sigurno, relativno brzo, stepenicu po stepenicu, zaveslaj po zaveslaj.

Svoj drugi nastup u Tokiju već je odradio Damir Martin, koji je izborio pasman među osam najboljih u skifu. Prvi je prošao ciljem u svojoj četvrtfinalnoj skupini, dionicu je odradio u vremenu od 7:17.71 minutu. Iza sebe je ostavio Mađara Bendeguza Petervari-Molnara (7:24.63), a u polufinale ide i Japanac Ryita Arakawa (7:26.04). Daleko iza ostali su Peruanac, Čeh i Kazahstanac. Od četiri pobjednika, Martin je ponovno imao najsporije vrijeme (najbrži je bio Danac Nielsen 7:10.52), ali ponovno nije bilo potrebe za maksimalnim angažmanom koji se, pak, očekuje u završnim utrkama.

- Zadovoljan sam utrkom i mogu reći da je sve bilo prema planu. Htio sam ići maksimalno prvih 1500 metara da vidim koliko mogu i to sam odradio kako sam htio. Sada slijedi malo duža pauza od dva dana, a za tri dana trebalo bi početi polufinale. Očekuje se loše vrijeme. Glavni cilj je dobro se oporaviti pred polufinale jer će to biti jako teška utrka - smatra Martin.

Ranije su svoj debi na stazi Sea Forest uspješno zaključila i trofejna braća Sinković. U polufinalu dvojca bez kormilara, Martin i Valent dominirali su u svojoj čevrtfinalnoj skupini, a utrku su odradili u vremenu 6:32.41 minutu, što je bilo 4.52 sekunde brže od drugoplasiranih Danaca (Vystavel/Sutton) i 8.58 sekundi brže od trećeplasiranih Kanađana (Langerfeld/McCabe). Taj tercet veslat će u polufinalu za dva dana, gdje bi Sinkovići trebali biti još brži nakon što su najbolje od ukupno 13 dvojaca odradili uvodnu utrku. N.B.
Najčitanije iz rubrike