Sport
HRVATSKI VATERPOLISTI RASPUCANI U PRVOM ULASKU U BAZEN

Za početak 30., i najuvjerljivija pobjeda na Olimpijskim igrama
Objavljeno 25. srpnja, 2021.

Odlično otvaranje hrvatskih vaterpolista koji su u prvoj utakmici B skupine deklasirali nedorasle Kazahstance, koji su bili idealan suparnik za premijeru.



Objektivno, "Barakude" su za protivnika imale najslabiju selekciju u skupini, ali izabranici Ivice Tucaka prvu su obvezu shvatili ozbiljno. Malo grča na početku nije škodilo, ali vodstvo od 4:0 pokazalo je kakva nas utakmica čeka. Suparnik je prvi put pogodio mrežu raspoloženog Bijača 22 sekunde prije isteka prve dionice, a u preostale tri bila je vidljiva golema razlika u kvaliteti. To je omogućilo našem izborniku da u bazen pošalje sve raspoložive snage. Maksimalnu minutažu (32) imao je samo Bijač, a ostali su igrali dovoljno da osjete olimpijsko okruženje. Nitko nije igrao manje od 12 minuta, gotovo svi (osim Bušlje) upisali su se u strijelce, a najefikasniji dvojac u pobjedničkim redovima bili su Maro Joković s pet i Luka Bukić s četiri pogotka.

- Dobro je što nam je prva utakmica bila malo lakša, imali smo priliku osjetiti vodu, bazen i ozračje. Nadigrali smo ih, ali to stavljamo sa strane i zaboravljamo sve, jer nas za dva dana čekaju Australci koji su pružili jak otpor Crnogorcima, pa očekujemo nimalo bezazlenog protivnika. Atmosfera je odlična, ali ona nas odavno krasi i najbolji je dio ove reprezentacije - rekao je Joković.

Osim što je ovo bila najuvjerljivija pobjeda Hrvatske na Olimpijskim igrama (prije toga rekordna je bila ona iz Atene 2004., protiv Egipta 12:1), vaterpolisti s "kockastim" kapicama upisali su i jubilarno, 30. slavlje, na Igrama. Od debija 1996. i Atlante, "Barakude" su odigrale 48 utakmica, a vjerujemo da će broj pobjeda do kraja turnira još značajno rasti.

Sljedeći je protivnik u utorak (12.50) Australija, koja je u prvoj utakmici poražena od Crne Gore (10:15). U derbiju Španjolska je svlada aktualnog pobjednika Srbiju s 13:12. U A skupini igrali su: Italija - Južna Afrika 21:2, Grčka - Mađarska 10:9 i SAD - Japan 15:13. N. Benčina
HRVATSKA       23

KAZAHSTAN       7

TOKIO - Plivalište Tatsumi. Suci: Willis (Južna Afrika) i Ohme (Njemačka). PETERCI: Hrvatska 3/3, Kazahstan 0/1; REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4-5, Kazahstan 4-11.

HRVATSKA: Bijač (11+1 obrana), Macan 1, Fatović 3 (1), Lončar, Joković 5 (1), Bukić 4, Vukičević 1, Bušlje, Miloš 1, Vrlić 3, Obradović 3 (1), Garcia 2.

KAZAHSTAN: Mahmetov (6 obrana), Medvjedev, Aubakirov, Marković 1, Šmider 1, Artjuh, Šakenov 1, Vuksanović 3, Ukumanov 1, Rudaj, Altajev, Švedov.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 4:1, 6:3, 8:1, 5:2

Najčitanije iz rubrike