Osijek
SVEČANA ATMOSFERA UOČI DANA MJESNOG ODBORA

Mihalj: Tenja je mjesto
ugodno za življenje, sve je
veći broj mladih obitelji
Objavljeno 25. srpnja, 2021.

Stanovnici Tenje proteklog su vikenda obilježili Dan Mjesnog odbora i crkveni god svoje zaštitnice, svete Ane, s nekoliko zanimljivih događanja, a središnji je bila svečana sjednica Mjesnog odbora Tenja, održana u nedjelju u Hrvatskom domu. Nakon proteklih lokalnih izbora Tenja je prvi put dobila i svoga predstavnika u Gradskom vijeću Osijeka, Josipa Mihaljevića, koji je upozorio na to da je, uz Sarvaš, i njihovo mjesto među najnerazvijenijima na području grada te je pozvao sve nadležne da se pravim kapitalnim investicijama pokrene razvoj tog prigradskog naselja.



- Vrijeme je da dobijemo prave projekte - kazao je Mihaljević, dodajući kako je prvi put održani Sajam udruga pokazao potrebu za takvom manifestacijom, za koju se nada da će postati tradicionalna.

Sjednici je uime Grada nazočio dogradonačelnik Dragan Vulin, koji je najavio da će vrlo brzo biti raspisan javni natječaj za gradnju Dječjeg vrtića u Tenji koji će u stopostotnom iznosu biti financiran sredstvima hrvatske Vlade i EU fondova.

- Osim toga bit će osigurana i sredstva za projekt javne rasvjete u Tenji te okončana gradnja zgrade Hrvatskog doma. To će i biti učinjeno u najkraćem mogućem roku - najavio je Vulin.

Predsjednik Vijeća MO Tenja Antonio Mihalj kazao je kako se u mjesto zadnjih godina doseljava značajan broj novih mladih obitelji što, prema njegovu mišljenju, znači da je to mjesto ugodno za življenje.

U Tenji je u subotu održan malonogometni turnir te Sajam udruga koje djeluju u Tenji. Prostor u blizini nogometnog stadiona u Tenji bio je ispunjen štandovima na kojima su se predstavili DVD Osijek-Tenja, Volonterski centar Tenja, Ženska udruga Izvor, SKUD “Sveti Sava” Tenja, OPG Korman, Lovačko društvo “Soko” Tenja, KUD “Josip Šošić” Tenja, Kohorta i Češka beseda Osijek te mali rukometaši.

Susreli smo Anu Matijević i Maju Mečeri iz Volonterskog centra koje su predstavile publikacije vezane uz jačanje kohezije u podijeljenoj zajednici kakva je bila Tenja nakon rata. Pojeli smo slanu kiflicu na štandu Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Sveti Sava”, a njegov predsjednik David Brkić kazao nam je kako je korona upropastila brojne planirane nastupe, ali je društvo opstalo i spremno je za dan kada će ponovno nastupiti “staro normalno”. KUD “Josip Šošić” iz Tenje nosi ime po najmlađem branitelju koji je imao samo 17 godina kada je poginuo braneći svoje selo. Njihov je štand bio najbogatiji ponuđenom hranom, ponajviše kolačima. Naposljetku smo susreli vesele članove Češke besede Osijek koja svoje sjedište ima u Hrvatskom domu u Tenji.

T. Prusina/D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike