Sport
TEK POČELO, A VEĆ ZANIMLJIVO

Jedan je spektakl prošao, neka se nastavi u tom tonu
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
U trenucima dok pandemija diktira svakodnevicu počele su neobične Olimpijske igre koje će biti pune nesportskih izazova
Ivana Liović
Prosvjedi ispred Olimpijskog stadiona
Dok se odvijalo svečano otvorenje, nekoliko tisuća ljudi okupilo se ispred stadiona i na ulicama Tokija te prosvjedovalo. Protive se Igrama dok hara pandemija koronavirusa, ali njihove želje da se sve otkaže neće biti uslišene.

Oduševio spektakl s dronovima
Igre u Tokiju su po mnogočemu posebne i nesvakidašnje, a organizatori su otišli u dimenziju više kada su na otvaranju priredili vizualni spektakl - stotine dronova vinulo se nad stadionom i oblikovalo planet Zemlju.

Reciklirani kreveti u selu su već počeli pucati
Više od 11 tisuća sportaša je stiglo u Olimpijsko selo u Tokio i uglavnom se žale. Smetaju im stroge mjere, stalno prijavljivanje gdje su, mjerenja temperatura, testovi..., a ljuti su i na krevete od recikliranog kartona na kojima spavaju. Nekima su kreveti već počeli i pucati.

Pita je opet bio glavna zvijezda na otvaranju
Sportaš iz Tonga Pita Taufatofua ponovno je izazvao posebnu pažnju na otvaranju. On se, kao i u Riju, natječe u taekwondou i opet je nauljen i polugol defilirao olimpijskim stadionom. Zanimljivo, na ZOI u Pjongčangu je nastupao u skijaškom trčanju. Jedan, svakako zanimljiv lik.

Alžirac neće na parter s Izraelcom
Alžirski đudaš Fethi Nourine odlučio se povući s olimpijskog turnira i to zbog politike. Neće nastupiti nakon što je saznao da bi se se u drugoj rundi trebao boriti protiv Izralca Tohara Butbula.

- Nismo imali sreće sa žrijebom, izvukli smo izraelskog protivnika i zbog toga smo morali odustati. Donijeli smo ispravnu odluku - izjavio je Nourineov trener Amar Ben Yaklif za alžirske medije uz poruku: Palestinska je stvar veća od svega, pa i Igara.

Nourine se i 2019. godine povukao sa SP-a u džudu kada se trebao boriti, također s Butbulom. Nesvakidašnja odluka Alžirca, ali eto nije mu prvi put da se ne želi boriti protiv Izraelca. Definitivno, ovakvim stvarima nije mjesto na Olimpijskim igrama.


Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike