Sport
ODLIČNI DOJMOVI NA TURNIRU U SARAJEVU

Poruka UEFA-i je jasna - žene to mogu
Objavljeno 24. srpnja, 2021.
Nogometašice Osijeka pripremaju se za obveze u sljedećoj sezoni, a treninge u gradu na Dravi nakratko su prekinule kako bi skoknule do Sarajeva gdje je održan prvi regionalni turnir pod imenom "Sarajevo Regional Cup". Domaćin i organizator bio je SFK 2000 Sarajevo, a uz ekipu domaćina na turniru su nastupile i nogometašice Spartaka (Subotica, SRB), Breznice (Pljevlja, CG) i Osijeka.

Osječanke su pod trenerskim vodstvom Igora Budiše odigrale dvije utakmice te zabilježile pobjedu i poraz (Breznica i Spartak). Priliku za igru dobile su 23 igračice, a turnir se pokazao kao odličan poligon uoči kvalifikacijskih utakmica UEFA Lige prvakinja kojima će Osijek biti domaćin u kolovozu.

S Osječankama u Sarajevu je boravio i klupski predsjednik Bojan Bodražić, koji je bio iznimno zadovoljan.

- Iako smo poraženi u finalu, sudjelovati u turniru za naše je djevojke to bilo odlično iskustvo i priprema za kvalifikacijske utakmice Lige prvakinja kojima je Osijek domaćin u kolovozu. Hvala organizatoru SFK-a 2000 Sarajevo na domaćinstvu i odličnoj realizaciji projekta pokretanja Regionalne ženske nogometne lige kojemu ŽNK Osijek daje punu potporu - komentirao je Bodražić.

Na njegovom tragu bila je i trenerica Sarajki Samira Hurem, koja je istaknula kako turnir predstavlja realizaciju njihove vizije jake regionalne lige.

- Turnir predstavlja razvoj ženskog nogometa u BiH, ali i susjedstvu. Uvjeti nisu najbolji, posebice kada gledamo na pandemiju, ali ipak smo uspjeli organizirati ovaj turnir i to je najvažnije. Naša želja je da krene regionalna nogometna liga za žene i ovo je poruka UEFA-i da žene to mogu. U Sarajevu su nam bile najbolje ekipe iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Zbog trenutačne situacije, nažalost, nisu mogle sudjelovati prvakinje Sjeverne Makedonije, Albanije, Mađarske, Slovenije, ali vjerujemo da će iduće godine biti uz nas - kazala je Hurem.

Za vrijeme boravka u Sarajevu sve ekipe u Sarajevskoj Vijećnici primila je gradonačelnica Benjamina Karić, iskazavši podršku ovom sportskom događanju te osnaženju ženskog nogometa kroz pokretanje regionalne lige.



Ivana Liović
Želja je da krene regionalna nogometna liga za žene, a ovaj turnir potvrdio je da se to može realizirati

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike