Sport
ODLIČNI DOJMOVI NA TURNIRU U SARAJEVU

Poruka UEFA-i je jasna - žene to mogu
Objavljeno 24. srpnja, 2021.
Nogometašice Osijeka pripremaju se za obveze u sljedećoj sezoni, a treninge u gradu na Dravi nakratko su prekinule kako bi skoknule do Sarajeva gdje je održan prvi regionalni turnir pod imenom "Sarajevo Regional Cup". Domaćin i organizator bio je SFK 2000 Sarajevo, a uz ekipu domaćina na turniru su nastupile i nogometašice Spartaka (Subotica, SRB), Breznice (Pljevlja, CG) i Osijeka.

Osječanke su pod trenerskim vodstvom Igora Budiše odigrale dvije utakmice te zabilježile pobjedu i poraz (Breznica i Spartak). Priliku za igru dobile su 23 igračice, a turnir se pokazao kao odličan poligon uoči kvalifikacijskih utakmica UEFA Lige prvakinja kojima će Osijek biti domaćin u kolovozu.

S Osječankama u Sarajevu je boravio i klupski predsjednik Bojan Bodražić, koji je bio iznimno zadovoljan.

- Iako smo poraženi u finalu, sudjelovati u turniru za naše je djevojke to bilo odlično iskustvo i priprema za kvalifikacijske utakmice Lige prvakinja kojima je Osijek domaćin u kolovozu. Hvala organizatoru SFK-a 2000 Sarajevo na domaćinstvu i odličnoj realizaciji projekta pokretanja Regionalne ženske nogometne lige kojemu ŽNK Osijek daje punu potporu - komentirao je Bodražić.

Na njegovom tragu bila je i trenerica Sarajki Samira Hurem, koja je istaknula kako turnir predstavlja realizaciju njihove vizije jake regionalne lige.

- Turnir predstavlja razvoj ženskog nogometa u BiH, ali i susjedstvu. Uvjeti nisu najbolji, posebice kada gledamo na pandemiju, ali ipak smo uspjeli organizirati ovaj turnir i to je najvažnije. Naša želja je da krene regionalna nogometna liga za žene i ovo je poruka UEFA-i da žene to mogu. U Sarajevu su nam bile najbolje ekipe iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Zbog trenutačne situacije, nažalost, nisu mogle sudjelovati prvakinje Sjeverne Makedonije, Albanije, Mađarske, Slovenije, ali vjerujemo da će iduće godine biti uz nas - kazala je Hurem.

Za vrijeme boravka u Sarajevu sve ekipe u Sarajevskoj Vijećnici primila je gradonačelnica Benjamina Karić, iskazavši podršku ovom sportskom događanju te osnaženju ženskog nogometa kroz pokretanje regionalne lige.Ivana Liović
Želja je da krene regionalna nogometna liga za žene, a ovaj turnir potvrdio je da se to može realizirati

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana