Mozaik
PRETPREMIJERA 5. 8. NA SPLITSKOM LJETU

Predstavljena Huljićeva "Pop Misa Mediterana"
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
Glazbeni spektakl - sakralni pop-koncert "Pop Misa Mediterana", autorsko djelo Tončija Huljića, predstavljen je u Galeriji Meštrović u Splitu. "Pop Misa Mediterana" jedinstven je i rijedak koncept koji se izvodi uz orkestar, zbor i soliste u tri dijela. Prvi je "Misa Mediterana", drugi "Ave Maria", koje je napisao Tonči Huljić, a treći "Dies Irae", koje je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora - Hana Huljić. Solisti na koncertu bit će Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić. Sve je orkestrirao Nenad Šiško. Pretpremijerno "Pop Misa Mediterana" bit će izvedena u sklopu Splitskog ljeta 5. kolovoza u Galeriji Meštrović u Splitu, a premijera je 6. kolovoza. Prva pop-misa u povijesti spaja tradiciju klasičnih koncertnih misa, kakve su pisali Beethoven, Mozart, Bach, s izričajem suvremene popularne i etnoglazbe svih kultura koje dotiču Mediteransko more.

Sve se radi u zajedničkoj produkciji s HNK-om Split, a izvest će se u postavi s Huljićem i instrumentalistima Madre Badesse te orkestrom i zborom pod ravnanjem maestra Jure Bučevića, ravnatelja opere HNK-a Split, te u režiji Jelene Bosančić.40-ak će tako glazbenika raspoređenih po stepenicama Galerije Meštrović Splitu prirediti istinski glazbeni spektakl. Za scenografiju i likovno oblikovanje zaslužan je jedan od najcjenjenijih hrvatskih kipara u svijetu Nikola Vudrag.

"Pop Misa Mediterana" dobila je i potporu Crkve te dobila javnu preporuku kao pogodna za javno izvođenje u koncertnom obliku. T.K.
Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike