Sport
HRVATSKI TENISAČI I TENISAČICE SAZNALI SUPARNIKE U 1. KOLU

Donna igra s Garcijom, Čilić ide na Menezesa
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
Hrvatski tenisači i tenisačice saznali su suparnike na startu olimpijskog turnira. Marin Čilić igrat će u 1. kolu s Brazilcem Joaom Menezesom, a jedina osječka sportašica u Tokiju Donna Vekić s Francuskinjom Carolinom Garcia.

Čilić je za protivnika dobio Menezesa, 267. igrača svijeta s kojim dosad nije igrao, a ako ne bude iznenađenja, u drugom kolu ide na pobjednika dvoboja između Španjolca Carreno-Buste i Amerikanca Sandrena.

Vekić ždrijeb baš i nije pomazio, ona će otvoriti olimpijski turnir s Francuskinjom Garciom, 125. tenisačicom s WTA ljestvice. Njih dvije su se do sada susretale čak osam puta i svaka ima po četiri pobjede i poraza. Ako prođe Garciju, Osječanka ide na bolju iz sraza treće nositeljice Bjeloruskinje Sabalenke i Poljakinje Linnete.

U konkurenciji parova naše uzdanice i prvi nositelji turnira Mate Pavić i Nikola Mektić otvaraju s brazilskom kombinacijom Marcelo Demoliner/Marcelo Melo, dok Čilić i Ivan Dodig igraju s Japancima Danielom Tarom i Yoshihitom Nishiokom. U konkurenciji ženskih parova Donna i Darija Jurak sastaju se s Amerikankama Nicole Melichar i Alison Riske.

Teniska natjecanja na Igrama održavaju se u Ariake parku, a počinju 24. srpnja. I. Li.
Najčitanije iz rubrike