TvObzor
INMUSIC FESTIVAL #15

Predvodnici suvremenog britanskog post-punka Idles stižu u Zagreb
Objavljeno 23. srpnja, 2021.

Predvodnici suvremenog britanskog post-punka i jedan od najzanimljivijih glazbenih sastava generacije, IDLES, novo su pojačanje impresivnog glazbenog programa jubilarnog INmusic festivala #15.



Osnovani u Bristolu 2009., pet “besposličara” Joe Talbot, Adam Devonshire, Mark Bowen, Lee Kiernan i Jon Beavis u prvih osam godina benda izdalo je tri EP-a (Welcome, Meat i Meta) tražeći svoje mjesto pod suncem. Tek u ožujku 2017. Idles objavljuju svoj prvi studijski album “Brutalism”, nakon kojega postaju nezamjenjiva pojava na britanskoj suvremenoj glazbenoj sceni i predvodnici nove generacije punk rocka s političkim pomakom. Talbotov prepoznatljiv pripovjednički vokal, kojim nemilosrdno upozorava na društvene nepravde, uz zdravu dozu angažiranog bijesa, popraćen jednako intenzivnom i bučnom glazbenom pratnjom, Idles su već s prvim albumom zasluženo oduševili kritičare i visoko postavili letvicu. Samo godinu i pol poslije izlazi “Joy as an Act of Resistance”, koji uz ponovljeno opravdano oduševljenje kritike i publike bendu donosi i prve nominacije za glazbene nagrade – Brit Award, Mercury Prize i dr., no fokus benda ostaje bliska interakcija s publikom i sadržaj njegove glazbe. Siromaštvo, propast socijalne države, Brexit, imigracija, toksični maskulinitet, psihičko zdravlje samo su dio tema koje Idles stavljaju u prvi plan, odskačući od uobičajeno pasivnog i sladunjavog narativa popularne glazbe. “Ultra Mono”, treći studijski album, izdan u listopadu 2020., čvrsto je ustoličio Idles i njihove socijalno osjetljive vrijednosti u prvoj ligi svjetske glazbe, ali i ponovno proširio krug njihove publike, koja bijeg od osjećaja nepripadanja u suvremenom društvu nalazi u zajednici okupljenoj oko Idlesa i atmosferi slobode, neosuđivanja i međusobne podrške. Upravo zato najbolje od Idlesa ostvaruje se u nastupima uživo, a nakon preduge pandemijske pauze povratak IDLES na pozornice bit će nezaboravno iskustvo i dugoočekivan premijerni nastup u Hrvatskoj na INmusic festivalu #15!

Idles se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Royal Blood, White Lies i Fontaines D.C. u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15, koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji, jarunskim otocima u Zagrebu, od 20. do 22. lipnja 2022. Ograničen broj najpovoljnijih trodnevnih festivalskih ulaznica za INmusic festival #15 po cijeni od 499 kuna dostupan je preko službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 vrijede i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata