TvObzor
INTIMA

Novom skladbom sopranistica Marija Vidović najavljuje istoimeni album
Objavljeno 23. srpnja, 2021.

Skladbom "Intima" meksičkog skladatelja umjetničkoga imena Tata Nacho naša poznata sopranistica Marija Vidović najavljuje izlazak novog albuma, nazvanog upravo po toj skladbi.



"Odabrala sam ovu pjesmu i za naslov mog novog albuma jer ona sintetizira kao ništa drugo svu bit onoga što čini univerzalni sadržaj romantične pjesme - das romantische Lied - na izravan, eksplicitan i apoteotičan način", objasnila je Marija."Intima" je ujedno i prva skladba od njih šesnaest koje će se naći na njezinu novom studijskom albumu. Da Marija Vidović ponovo sprema nešto novo, dala je naslutiti skladbom talijanskog skladatelja Ernesta de Curtisa "Non ti scodar di me", jednom od najslavnijih pjesama koju je otpjevala u pratnji pijanista Duncuna Gifforda. Australski pijanist često surađuje s našom sopranisticom, stoga je on bio i njezin logičan izbor za suradnju na novom albumu. U njegovoj pratnji Marija je maestralno otpjevala skladbe svjetski poznatih skladatelja: Straussa, Rahamnjinova, Ivana pl. Zajca, Schuberta, Schumanna, Poncea, Tostija, Hatzea, Gustavina, Brahmsa, Dvořáka i spomenutog De Curtisa. Ipak, skladba "Intima" za nju ima posebno značenje.

O "Intimi" Marija je dodala: "Ova pjesma mi je jedna od najdražih. Upravo, kao što je i sam skladatelj dao naslov, intima - ljubav, povjerenje i potpuna predanost, zajedništvo čiste i iskrene, ispunjene ljubavi, kad je svaki zajednički trenutak dvoje ljudi sjedinjen u jednom i svaki trenutak nezaboravan", a u savršenoj interpretaciji Marije Vidović, dodat ćemo, i uzvišen.

Album "Intima" poslušajte ekskluzivno na Deezeru, a fizičko izdanje potražite u prodaji od 23. srpnja.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike