Regija
ERASMUS+ PROJEKT "ŠKOLA BEZ GRANICA"

Slatinske učiteljice na tečaju u Parizu
Objavljeno 21. srpnja, 2021.
SLATINA - U sklopu projekta Erasmus+ K1 "Škola bez granica" učiteljice slatinske Osnovne škole Eugena Kumičića Rajka Avirović Gaća i Renata Grahovac bile su u srpnju na petodnevnom tečaju u Francuskoj.

Riječ je o tečaju "Indoor and outdoor games", koji je organiziran u Parizu kao jedna od mobilnosti spomenutog projekta. Tečaj su pohađale i dvije srednjoškolske profesorice iz Poljske te jedna profesorica iz Mađarske. Sve su uvodno predstavile svoje države, županije i škole, a potom su krenule igre preko kojih su se sudionici tečaja još bolje upoznali.

Na tečaju je istaknuta važnost eksperimentalnog učenja i rješavanja problema kroz igru.

– Kroz ovakav način poučavanja potiče se timski rad i razvija samopouzdanje te se aktivno uključuju svi učenici. Istaknuta je važnost tradicionalnih igara u nastavi, kao i raznih društvenih igara koje se mogu primijeniti u edukativne svrhe. Ne manje važno od toga je korištenje ICT alata i proširene stvarnosti – ispričale su hrvatske sudionice tečaja.

– Osim formalne edukacije i usvajanja novih znanja i vještina koje ćemo prenijeti na rad u svojoj školi, ovo putovanje u francuski glavni grad omogućilo nam je da obiđemo sve najvažnije znamenitosti Pariza: Eiffelov toranj, Montmartre, muzej Louvre, aveniju Champ-Élysées i Slavoluk pobjede, katedralu Notre-Dame, a vozile smo se i Sennom – istaknule su učiteljice Rajka Avirović Gaća i Renata Grahovac. P.Ž.
Croatian Team skupio je najviše bodova
Prema riječima slatinskih učiteljica, igre na otvorenom održavale su se u okružju Montmartrea u Parizu uz pomoć aplikacije Actionbound. Kroz natjecateljsku igru istraživale su se kulturne i povijesne znamenitosti, a Croatian Team skupio je najviše bodova, prvi došao na cilj i tako osvojio prigodnu nagradu. Osim na području Montmartrea, igre na otvorenom održavale su se i u obližnjem parku, gdje su predstavljene zanimljive igre i njihova primjena u edukativne svrhe u različitim predmetima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike