Osijek
GRADSKI BAZENI I PLAŽA NA KOPIKI

Na kupanje bez potvrde i PCR testa
Objavljeno 22. srpnja, 2021.
Gradski bazeni i dravska plaža na Kopiki omiljena su kupališta brojnih Osječana svih generacija. Ne čudi stoga da su najčešće krcate obje lokacije, a kako nam nakon kraćeg nepovoljnog razdoblja ponovo dolaze topliji dani, nema sumnje da će građani ponovno ondje potražiti osvježenje. Na upit naše čitateljice Stane K. provjerili smo pod kojim je epidemiološkim mjerama dopušten ulazak na Gradske bazene te kad će opet biti u funkciji sauna.

Prema riječima Nataše Brčić, direktorice Sportskih objekata, za ulazak u prostor Gradskih bazena nisu propisani nikakvi posebni uvjeti, izuzev dezinfekcije i obvezne maske.

- Nisu potrebne nikakve potvrde o cijepljenju, odnosno PCR test. Kod nas na bazenima svakodnevni su i treninzi i niti je propisano, niti tražimo bilo što osim već navedenog. A kad je u pitanju sauna, ovih dana, točnije sljedeći tjedan, trebala bi biti u funkciji. Radovi su se malo odužili, a trenutačno se obavljaju tzv. kozmetički zahvati - pojasnila je direktorica Brčić rekavši kako će ljubitelje saune, umjesto dosadašnje dvije, uskoro ondje dočekati tri saune i tzv. predsaunski prostor.

Dravsku plažu na Kopiki, podsjetimo, odnedavno, na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, ugovorno održavaju Sportski objekti, i to na prostoru gdje su ležaljke i suncobrani te taj prostor i čiste. Nedavno je na Facebooku jedan od djelatnika Sportskih objekata, Zvonko Horvat, objavio kako je nešto poslije 6 sati ujutro ondje slagao ležaljke i zamijetio četiri mladića u alkoholiziranom stanju koja su namjeravala preplivati Dravu. Horvat ih je upozorio da su u Dravi već mnogi izgubili život i uputio ih kućama. Ponekad na plaži poneki i prespavaju, pa ih djelatnici ondje ujutro zateknu.

- Činjenica je da naši djelatnici u 5 ujutro, kad dolaze počistiti prostor i postaviti suncobrane i ležaljke, znaju zateći mladež. Inače, naši djelatnici ondje i kose travu, očiste prostor od stakla i smeća kako bi bio siguran za kupače - prokomentirala je direktorica Brčić, naglasivši još jednom da je preplivavanje Drave, a posebice uz prethodnu konzumaciju alkohola, može biti pogubno te apelira na razum i odgovornost. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike