Sport
OKUPIO SE IZVRŠNI ODBOR MOO-A

Ovo su Igre koje trebaju dati čovječanstvu nadu u neku bolju budućnost
Objavljeno 20. srpnja, 2021.
Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach vjeruje kako će OI u Tokiju biti važan signal u borbi čovječanstva protiv koronavirusa.

- Olimpijske igre dat će ljudima nadu u budućnost. Svaki dan smo sumnjali, a bilo je i mnogo neprospavanih noći. Sve ove izazove mogli smo nadvladati samo zato što smo tijekom posljednjih osam godina uživali pouzdano partnerstvo s Japanom - rekao je Bach na sastanku IO MOO-a. Pohvalio je i "herojske napore" medicinskog osoblja i volontera diljem svijeta usred pandemije i rekao da otkazivanje Igara nikada nije bilo opcija za organizatore i da "MOO nikada ne napušta sportaše".

Japanski premijer Yoshihide Suga smatra da je nakon "hodanja u dugom tunelu svjetlost sada vidljiva". Organizatori će učiniti sve što je potrebno za sigurne Igre. Međutim, javna zabrinutost raste kako se povećava i broj zaraženih, sve više ljudi smatra da bi domaćin događaja s desecima tisuća inozemnih sportaša, dužnosnika i novinara mogao ubrzati stopu zaraze u glavnom gradu Japana i uvesti varijante koje su zaraznije ili smrtonosnije.


Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike