Sport
"ŽIVO" U GRADSKOM VRTU

Igor Silva korak do Lorienta, a Laszlo je produžio ugovor
Objavljeno 21. srpnja, 2021.
Čelnici kluba poslali signal kako eventualni transfer Ramona Miereza u ovom trenutku ne treba forsirati

U taboru nogometaša Osijeka svi se već polako "ljuljaju" u europskom ritmu. U srijedu u 9.30 sati bijelo-plava ekspedicija odletjet će iz zračne luke Klisa prema poljskom Szczecinu, gdje je u četvrtak u 21 sat prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv Pogona.



Usporedno s pripremom za tu utakmicu u osječkom prvoligašu pokušavaju dovršiti i neke poslove vezane uz transfere. Na pomolu je prvi ozbiljni izlazni transfer ovog ljeta, pomoćnik sportskog direktora Ivica Kulešević dao je naslutiti kako se nešto "kuha", ali nije precizirao o kome se radi.

- Radimo na jednom izlaznom transferu i nadamo se kako ćemo ga uspješno okončati do kraja tjedna - rekao je Kulešević prilikom predstavljanja Ivana Fiolića.

Silva u Lorient?


Riječ je o Igru Silvi za kojeg je već duže vrijeme zainteresiran francuski prvoligaš Lorient. U početku je Osijek odbijao ponude jer financijski nisu zadovoljavale ono što je klub želio dobiti na ime odštete. Bijelo-plavi su tražili pet milijuna eura, a Francuzi su nudili upola manje. Osijek je tako visok odštetni zahtjev postavio zbog klauzule koja je ugrađena prilikom otkupa Silvina ugovora od Olyimpiacosa po kojoj grčkom klubu pripada 50 posto od nekog budućeg transfera. S obzirom na to da Loirent nije mogao ispuniti financijske zahtjeve bijelo-plavih, a Nenad Bjelica nije imao ništa protiv Silvina odlaska, krenulo se u novu akciju. Otvoreni su pregovori s Olypiacosom oko plaćanja određene svote kako bi se maknula ta klauzula od 50 posto iznosa budućeg transfera. I sad je to ključna stvar u realizaciji posla s Lorientom. Uspiju li Osječani postići dogovor s Grcima oko te kauzule, Igor Silva će karijeru nastaviti u Francuskoj, a odšteta bi trebala iznositi oko dva milijuna eura, a uz neke dodatne bonuse osječki klub mogao bi zaraditi još 500.000 eura više. Ode li Igor Silva, Bjelica će krenuti u potragu za novim desnim bekom.

Mierez je blago


Navijače Osijeka sigurno će razveseliti vijest vezana uz Ramona Miereza. Argetninac je najskuplji Osijekov eksponat, imao je ponudu iz Kine, ali se taj trag ohladio. Nakon što je Ramon protiv Šibenika opet pokazao koliko je važan iz čelništva kluba prema Bjelici odaslan je signal kako se ne treba inzistirati na Mierezovu transferu. Time su ljudi koji vode klub pokazali senzibilitet i želju da se bijelo-plavi u ovoj sezoni konačno dokopaju nekog trofeja. Bez Miereza u vrhu napada ta misija bila bi znatno kompliciranija. Naravno, to ne znači kako je za njegov odlazak spuštena rampa, ali jasna je poruka kako će NK Osijek biti iznimno tvrd pregovarač ako bi stigla nova ponuda za Argentinca. Potencijalni kupac vjerojatno bi morao duboko zagrabiti u džep te na ime odštete iskeširati osmeroznamenkastu cifru eurića. Lijepa vijest iz Gradskog vrta objavljena je u utorak popodne - produžen je ugovor s Laszlom Kleinheislerom. Mađar je nakon Miereza drugi najvrjedniji eksponat u Bjeličinoj momčadi, a pozornost inozemnih klubova skrenuo je odličnim igrama na Euru. S bijelo-plavima je potpisao do kraja 2023. godine.

- To nam daje mirnoću po pitanju transfera iako nije ideja prodati ga. Želja nam je dodatno iskoristiti potencijal koji je pokazao na Euru, a sama činjenica da smo uspjeli zadržati takvog igrača pokazuje velike ambicije koje klub ima - kazao je Bjelica nakon Laszlovog potpisa.



Dalibor Keler
BEZ NAVIJAČA OSIJEKA U POLJSKOJ
Nogometaši Osijeka u četvrtak će u Szczecinu krenuti u novu europsku avanturu. Očekuje ih susret 2. pretkola novoformirane Konferencijske lige protiv Pogona u kojem nažalost neće imati podršku svojih navijača iako je bilo zanimanja u njihovim redovima za put u Poljsku. Međutim, UEFA do kraja ove sezone ne dopušta dolazak gostujućih fanova na utakmice pod njezinom ingerencijom. Razlog zabrani je, naravno, koronavirus. Inače, susret Pogon - Osijek izravno će u svom programu prenositi HNTV.

lijepe vijesti
VLASNICI ŽELE ZADRŽATI NAJJAČE KARIKE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike