Osijek
POČELA PODJELA PAKETA KORISNICIMA RIJEKE LJUBAVI

Potrebna im je hrana za još 200 obitelji u potrebi
Objavljeno 20. srpnja, 2021.
Rijeka ljubavi dijeli hranu za srpanj, a predsjednica Štefica Čučak poziva donatore da im pomognu kako bi prikupili pakete i za preostalih 200 obitelji, odnosno za još tisuću siromašnih, dok ne počne dogovoreni FEAD program u listopadu. Valja im, kaže Čučak, do tada preživjeti.

- Krenulo nam je bolje od kada je potporu i ostalo preuzeo župan Ivan Anušić. Danas je, na našu radost, počela podjela, a nažalost, s knedlom u grlu, moram reći da ne možemo sve pokriti, uspjeli smo složiti 800 umjesto tisuću paketa života. Nisu rješenje kila brašna, litra ulja..., s tim peteročlana obitelj ne može preživjeti, to je samo vjetar u leđa. Dvije godine "prosjačimo", hrana pred istekom roka postala je biznis. Držim to nedopustivim, za mene je to uzimanje sa stola siromašnih. Žalila sam se i Državnom inspektoratu, takvu hranu može kupiti tko hoće, pa smo tu gdje jesmo - ogorčena je Čučak.

U tzv. paketu života vrijednom 225 kn ima 17 proizvoda, a djecu ne zaboravljaju jer donator iz Zagreba pokriva pet godina 100 obitelji i brine se o djeci šaljući i hranu i slatkiše.

- Djeca su sretna, možete li si zamisliti da ona cijelu noć ne spavaju jer se boje da ih roditelji ne probude i ne povedu na podjelu jer znaju da će ovdje dobiti čokoladu. Evo nam se Interventna policija iz Karlovca, koja je donijela 720 "lunch paketa", najavila s donacijom bicikala za djecu - kaže Čučak. D. Pejić
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike