Regija
IVAN BOSANČIĆ UZ DAN GRADA VINKOVACA I BLAGDAN SV. ILIJE

Provedeni su milijardu kuna
vrijedni projekti, nastavljamo
s novima, već pripremljenim
Objavljeno 20. srpnja, 2021.
VINKOVCI



Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u utorak je u Vinkovcima, u Kazalištu Joze Ivakića, obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika, sv. Ilije. "Uložili smo dosad puno u razvoj u Vinkovaca i zahvala ide svima, od hrvatske Vlade, koja je spremno podržala naše projekte preko udruga do samih građana, kojima najviše zahvaljujem jer sve što radimo u gradu radimo zbog njih. Proveli smo projekte vrijedne gotovo milijardu kuna i tu nećemo stati, već idemo dalje s već pripremljenim novim projektima", rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Predsjednik GV-a Vedran Čuljak pozvao je na zajedničko djelovanje za daljnji razvoj Vinkovaca, koji su, naveo je, tijekom 8500 godina dugu povijest kontinuiranog življenja u najstarijem naselju na tlu Europe, prošli mnogo i dobrog i lošeg, ali su opstali i razvili se u naprednu sredinu željnu daljnjeg razvoja. U ime predsjednika Vlade RH, Vinkovčanima je Dan grada čestitao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Rekao je pritom kako je ponosan na sve što je dosad ostvareno u Vinkovcima, mahom u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Vladom. "Tu snažnu sinergiju i suradnju Vlada, dakako, podupire i podržavat će sve one programe i projekte koji su osmišljeni u gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji", rekao je ministar Medved, a spomenuo je i da država ima namjeru darovati Gradu zemljište na izlazu prema Županji za proširenje Industrijske zone Zalužje.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora govorio je saborski zastupnik Mladen Karlić rekavši kako je Dan grada Vinkovaca prigoda za "prisjećanje na sve ono što su nam preci ostavili u nasljeđe, ali i dan ponosa za sve što smo zajedno stvorili kako bi Vinkovci bili grad budućnosti".

Na svečanoj sjednici, kojoj je nazočio i počasni građanin Vinkovaca Vladimir Šeks, zaslužnima su uručena javna priznanja, a čestitke Vinkovčanima uputio je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Zlatnu plaketu Grb Grada Vinkovaca za 2021. godinu dobili su akademski slikar Ivan Lončar-Žan, potom Stipo Tomić, Želimir Babogredac, Stjepan Sertić, Danijel Šota, Dječji vrtić Vinkovci i Vinkovački vodovod i kanalizacija, dr. Kata Krešić, kao i, za izniman doprinos obrani Vinkovaca u Domovinskom ratu, Udruga Specijalne policije "Krpelj", 5. GBR "Sokolovi", 109. brigada HV-a, Udruga ratnih veterana 3. A gardijske brigade ZNG-a "Kune" i Udruga HOS-a 1. samostalne bojne "Marijan Baotić".

Podno Spomenika hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i upaljene svijeće. S. Butigan
Vlada će podržati sve programe i projekte omišljene u Vinkovcima i županiji, rekao je ministar Medved

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike