Sport
KLUB IZ BIJELOG BRDA DOVEO NOVO POJAČANJE IZ INOZEMSTVA

U BSK stigao "košarkaš" iz beogradskog Rada
Objavljeno 20. srpnja, 2021.

Nakon što su u selektivnom igračkom kadru uvodno izgubili od druge momčadi Osijeka (0:1), a prošle srijede u Vinkovcima porazili Cibaliju (2:0), protekloga vikenda nogometaši bjelobrdskog BSK-a nisu imali javnu provjeru.



No, radno je bilo na terenu i klupskim prostorijama, jer osim što je šef struke Tomislav Steinbrückner sa suradnicima Damirom Horvatom, Dinom Gavrićem i Tomislavom Zrnom, igračima servirao uobičajene treninge, sportski direktor Denis Krstanović finalizirao je ulazne transfere. Ovoljetna lista odlazaka i dolazaka tako se izjednačila, iako će se ova druga, nedvojbeno, povećati nakon što sutra (srijeda) u Kutjevu bude odrađen novi pripremni test s istoimenim trećeligašem koji će nekima biti posljednja prigoda pokušati za sljedeću sezonu odjenuti “žuto-plavi” dres nogometnog drugoligaša iz Bijelog Brda. Kamo bi mnogi tako da ponude svakodnevno stižu sa svih strana i struka je u povoljnoj poziciji nadomjestiti otišle u čijem će kontekstu, ipak, teško biti pronaći onoga koji će pokriti 30 prošlosezonskih pogodaka Marka Dabre. On je taj niz u međuvremenu nastavio debitirajući za zagrebačku Lokomotivu, a osim njega iz udarne postave više nema Vedrana Dalića i Bojana Gvozdenovića koji su pronašli nova utočišta u poljskim drugoligašima Zaglebie iz Sosnowieca, odnosno Resoviji iz Rzeszowa. Mate Bajić još je u nedoumici nastaviti aktivnim igranjem nogometa, dok će na trećeligaškoj razini u Vukovaru 1991 to od jeseni činiti Dino Vuksan i Ivan Aleksić od kojih je potonji zadnji koji je napustio svlačionicu kluba drugoligaša s krajnjeg istoka Hrvatske. Ozljeda je iz igračkog miljea isključila Dinu Gavrića, a kojemu je predsjednik kluba Jovo Vuković ponudio mjesto u stručnom stožeru koju je taj 32-godišnjak s inozemnom profesionalnom karijerom prihvatio, tako da će ubuduće pomagati Steinbrückneru. Njemu, pak, predstoje još nepuna četiri tjedna pronaći sastav koji će 15. kolovoza ugostiti drugu momčad zagrebačkog Dinama na startu bjelobrdske četvrte drugoligaške sezone. Na stoperskoj poziciji čini se da je dobio što je htio, budući da je pristupio 202 centimetra visoki Marko Dobrijević, koji je prošle sezone zabilježio osam nastupa u prvoj ligi Srbije igrajući za beogradski Rad. Uz tog 19-godišnjaka, rođenog Beograđanina, pristupila su još dvojica iz rubrike mlađih igrača nakon što je Toni Bošnjaković prošle sezone branio trećeligaške boje ždralovačke Mladosti, a Josip Kraljević čepinskog trećeligaša. Iz redova jelisavačkog trećeligaša Vihora vratio se Stjepan Šimičić, a iz jurjevačkog trećeligaša Zrinskog stigao je Ivan Žutić. Zvučnije ime stiglo je iz pulskog prvoligaša Istre 1961 odakle je na jednogodišnju posudbu došao nekadašnji U-18 i U-19 reprezentativac Hrvatske Donato Bernobić, a u Bijelom Brdu najviše nade polažu u pojačanje izravno stiglo iz Argentine, iz tamošnjeg Atletico Tigrea, čiji bi dojučerašnji 23-godišnji napadač Ivan Jorge Bolano trebao nadomjestiti Dabru. Kada se odgovarajuće pripremi, budući da su debitantske minute u Vinkovcima pokazale Bolanoov potencijal.



Dražen Lekšan
Čeka se prava ponuda za Gbanea
U svlačionici BSK-a još uvijek stanuje Roman Mory Gbane, iako se očekuje ovoljetni izlazni transfer toga 20-godišnjeg Bjelokošćanina za kojeg postoji zanimanje više hrvatskih i inozemnih klubova elitnoga predznaka, tako da će prava ponuda toga zadnjeg veznog, koji stasom i igrom podsjeća na slavnog sunarodnjaka Yaya Tourea, odvesti iz Bijelog Brda.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike