Regija
U ČAST OMERA ŠILOVIĆA I IVICE TAKAČA

Boćarski turnir za poginule branitelje
Objavljeno 19. srpnja, 2021.
BUKVIK - U organizaciji HVIDR-e Orahovica i suorganizaciji BK Dalmatinac Bukvik, uz pomoć Općine Čačinci, u Bukviku je održan 7. Memorijalni boćarski turnir ‘‘Omer Šilović - Ivica Takač‘‘. Predstavnici boćarskih klubova i braniteljskih udruga sudionika zajedno s načelnikom općine Čačinci Alenom Jurencom, obišli su grobno mjesto Omera Šilovića u Čačincima te spomen-križ Ivice Takača na groblju u Bukviku:



- Omer Šilović iz Čačinaca poginuo je kao pripadnik 132. brigade u Grebnicama kod Orašja 24. lipnja 1992., a Bukvičanin Ivica Takač kao pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi teško je ranjen kod Donjih Rajića 14. listopada 1991. te je od posljedica ranjavanja preminuo 13. studenoga iste godine u bolnici u Zagrebu. Mi kao hrvatski branitelji s ovoga područja i suborci dužni smo im svake godine odati poštovanje - rekao je predsjednik HVIDR-e Orahovica Stjepan Varaždinac.



Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije: klubovi i braniteljske udruge. U konkurenciji klubova prvo mjesto osvojio je BK Doljani iz Orahovice, a među udrugama slavila je Udruga ratnih policajaca Orahovica. V.G.
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike