Crna kronika
ZAUSTAVLJENA PIJANA VOZAČICA U NOVOJ GRADIŠKI

U podne vozila auto s 3,77 promila
Objavljeno 20. srpnja, 2021.
Slavonska "rekorderka" po broju promila alkohola u krvi protekloga vikenda bila je 53-godišnja vozačica. Nju su prometni policajci zaustavili u subotu u 12.10 u Potočnoj ulici u Novoj Gradiški, a alkotestom joj je u organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 3,77 promila. Odmah je odvezena na triježnjenje. Prethodno su je pregledali liječnici konstatiravši da je sposobna za zadržavanje i daljnji postupak u policiji. Protiv 53-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.U Brodsko-posavskoj županiji, kod Gornje Vrbe, u subotu u 13.15, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene. Očevidom je utvrđeno da je 38-godišnji vozač automobila, s 1,88 promila alkohola u krvi, zbog neprilagođene brzine udario prednjim dijelom vozila u vozilo ispred sebe, koje je bilo zaustavljeno zbog prometne situacije, a kojim je upravljao 32-godišnjak. Isto je vozilo od udara odbačeno unaprijed te prednjim dijelom udarilo u vozilo koje je također bilo zaustavljeno zbog prometne situacije, kojim je upravljala 52-godišnjakinja. Sve troje vozača je ozlijeđeno te im je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

U Osječko-baranjskoj županiji, tijekom vikenda, u prometu su zatečena 22 pijana vozača - 15 vozača automobila, šest biciklista i vozač kamiona. Najveća koncentracija od 2,50 promila izmjerena je 41-godišnjem Osječaninu koji je zaustavljen u subotu u 15.08 sati, u Osijeku. Vozilo kojim je upravljao mu je privremeno oduzeto jer je 1. kolovoza 2019. godine pravomoćno presuđen za isti prekršaj i za upravljanje pod zabranom.

U Požeško-slavonskoj županiji, u nedjelju oko 6.15 sati, na cesti između mjesta Brusnik i Kusonje, 19-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,52 promila upravljao Mazdom, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u potok uz rub kolnika te se lakše ozlijedio. U toj županiji policija je za vikend utvrdila 38 prometnih prekršaja, od kojih su se tri odnosila na alkohol. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike