Osijek
U SJEĆANJE NA NASTAVNIKA

Zlatko Dundović dobit će reljef i Memorijalni turnir
Objavljeno 20. srpnja, 2021.
Dundo, kako smo ga svi zvali od milja, 39 godina bio je omiljeni nastavnik, kaže Tomislav Grgić

Zlatko Dundović, strukovni učitelj posluživanja u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, u kojoj radio punih 39 godina, mentor i savjetnik, omiljeni nastavnik brojnih generacija učenika, a koji je preminuo sredinom lipnja, dobit će svoj reljef koji bi krajem ove godine trebao biti postavljen u školi.



Zahvaljujući bivšem učeniku Tomislavu Grgiću, idejnom začetniku spomena na Dundu, kako su ga od milja zvali učenici i nastavnici, bit će to trajna uspomena, a reljef će izraditi mag. educ.art. Vjekoslav Filipović, kipar koji trenutačno izrađuje i reljef pokojoj osječkoj legendi Kići Slabincu. Već je poznato da će na svečanom otvorenju stajati i Počasna sokolska garda, a iako je prvotno planirano za proslavu Dana škole u ožujku, reljef bi, prikupi li se dovoljno sredstava, mogao ondje biti otkriven i mnogo ranije.

- Kako je naš Dundo bio branitelj, i to u 130. brigadi koja je potom pripala 106. brigadi, Udruga 106. otvorila je račun (IBAN HR1023900011500215465, uz napomenu U spomen Zlatku Dundoviću), kod Hrvatske poštanske banke, putem kojeg ćemo provesti akciju, odnosno prikupljati novac za reljef. Potrebno nam je približno 18 tisuća kuna i vjerujem da ćemo uspjeti prikupiti novac, jer nakon što sam objavio na Facebooku da bi bilo lijepo postaviti reljef, javili su mi se učenici brojnih generacija. Dundo je zadužio ovaj grad, živio za svoj posao i svakome je pomagao, pa je ova gesta samo djelić onoga kako mu se možemo odužiti - ispričao nam je Grgić, rekavši i da je, na inicijativu Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u planu Memorijalni turnir koji će nositi ime Zlatka Dundovića, a gdje će se održavati natjecanje u pripremanju koktela. Prema zamisli škole, kaže Grgić, ali i ostalih sudionika u planiranju turnira, bio bi to regionalni turnir koji bi okupio koktel-majstore ne samo iz Osijeka i okolice, nego i iz inozemstva.

Kako je Dundović poznat u brojnim ugostiteljskim krugovima diljem Hrvatske, Grgić vjeruje da će se mnogi priključiti akciji. Sav novac koji bude bio višak, kaže Grgić, ići će za pomoć njegovim suborcima u 106. brigadi te Skloništu za pse u Nemetinu.

- Dundo je obožavao pse. U kontaktu sam s njegovom obitelji, i oni se slažu da bude tako. Želimo napraviti nešto za čovjeka koji je pomogao generacijama svojih učenika da se po završetku škole zaposle, bio je odličan učitelj i mentor i svakako je zaslužio da ga pamtimo - zaključuje Grgić.



Marija Mihelić
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike