Mozaik
EXIT U ČETIRI DANA I NOĆI

Prvi festival u Europi koji je održan nakon pandemije posjetilo 180.000 ljudi
Objavljeno 20. srpnja, 2021.

Nakon dugo čekanja održan je slavljenički 20. EXIT festival u Novom Sadu i ući će u povijest kao prvi veliki festival u Europi ovog ljeta koji je održan od početka pandemije.



Više od 180.000 posjetitelja bilo je na festivalu tijekom četiri dana i noći festivala, plešući, smijući se i slaveći život jedni s drugima. Mnogi izvođači imali su svoj prvi veliki nastup na pozornicama EXIT-a nakon gotovo 18 mjeseci stanke. Prema dojmovima desetaka tisuća fanova, nakupila se energija čiji su ishod bili najbolji nastupi u dosadašnjim karijerama. Kao što je prvo izdanje EXIT festivala prije 20 godina bilo znak povratka nekom normalnijem životu na Balkanu, tako je ovogodišnje izdanje još jednom pokazalo snagu koju ovaj festival predstavlja, ali ovog puta na globalnom nivou. Usprkos godini u kojoj gotovo da nije bilo turneja, ugostili su sjajne internacionalne headlinere kao što su David Guetta, Sabaton, Charlotte de Witte, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Meduza, Paul van Dyk, DJ Topic, Artbat, Sheck Wes i drugi.

- Kao što smo već objavili na našim društvenim mrežama, jako nam je žao što su pojedini izvođači morali otkazati svoje nastupe, uglavnom zbog razloga koji su u vezi s pandemijom. U isto vrijeme jako smo zahvalni izvođačima koji su se pojavili u posljednji trenutak, kao i fanovima koji su razumjeli u kakvoj se situaciji nalazimo i koji su sve vrijeme bili na našoj strani! Ne bismo sve ovo mogli učiniti bez vas! - poručili su s festivala.

Prvi dan na Tvrđavi bio je pun emocija. "Upalite svjetla, da vidim ljude, poželjela sam ljude", rekla je, brišući suze u očima, Amira Medunjanin s Visa Fusion bine. Jedna od zvijezda prve noći, sjajna belgijska techno DJ-ica Amelie Lens, zatrpala je svoj Instagram fotkama i videima, uz postove koji su imali do šest uskličnika kao što je "Dakle, ovo se sinoć dogodilo!!!!!!" Također na Instagramu, Charlotte de Witte objavila je: "Ovo je bilo baš, baš dobro!" DJ Snake je na Glavnoj bini EXIT-a priredio nevjerojatan show, uz jednostavnu poruku "Vratili smo se!", a Roni Size, prvi EXIT-ov strani headliner, svoj energični nastup zaključio je riječima "20 godina kasnije jači smo nego ikada!" Švedski heavy metal bend Sabaton donio je svoju divlju energiju na Glavnu binu, a Paul Kalkbrenner je na EXIT-u imao prvi nastup poslije 18 mjeseci. Njegov magični set čak je sniman za novi spot kao dnevnik vraćanja normalnom životu.

U subotu je Nina Kraviz imala set epskih razmjera. U stilu najvećih rock-koncerata, ovu ikonu elektronske scene publika je čak tri puta vraćala na bis skandirajući njezino ime! U fantastičnom nastupu, u kojemu je predstavio i glazbu s albuma snimanog u Srbiji, Satori je pokazao svu raskoš svog talenta. Ostali izvođači koji su tog dana očarali publiku Glavne bine bili su Asaf Avidan, Robin Schulz i Paul Van Dyk, uz koje su okupljeni plesali do 5.30 ujutro. Posljednju večer obilježili su nastupi dvaju izvanvremenskih izvođača. Nastup Davida Guette premašio je sva očekivanja. "EXIT je najbolje mjesto na planetu u ovom trenutku", rekao je Guetta. Čast da zatvori mts Dance Arenu i cijeli festival ove godine imao je Solomun, svojim epohalnim petosatnim setom koji je trajao do 10 ujutro.

Od 7. do 10. srpnja 2022. održat će se novi EXIT festival, a svi zainteresirani mogu iskoristiti jedinstvenu priliku: popuniti kratak formular i biti među prvima koji će osigurati ulaznice za EXIT 2022. po najboljim cijenama. Mogu se osvojiti i dodatne ulaznice, turistički paketi, onstage experience i druge vrijedne nagrade.



Tanja Kvorka
”EXIT je najbolje mjesto na planetu u ovom trenutku”, rekao je David Guetta

Najčitanije iz rubrike