Crna kronika
ŠVERCERI NE BIRAJU ROBU

Neobičan ulov u Erdutu, "pao" plin za klima-uređaje
Objavljeno 19. srpnja, 2021.
Zbog 65 zaplijenjenih boca plina prijavljeni vozač kamiona morat će platiti 675.000 kuna

Nema toga što se ne šverca na granici između Srbije i Hrvatske, uz uobičajenu drogu, cigarete, lijekove i alkohol. Neke su robe, koje nemaju potrebne papire da bi bile legalne, sezonske, i to vrlo tražene ovih vrućih dana. Zaplijenjeni sadržaj na graničnom prijelazu Erdut za većinu je građana neobičan, no carinici su se već susretali s njim. Riječ je o plinu za punjenje klima-uređaja, koji je pronađen u prikolici kamiona.



Kako doznajemo iz Carine, na granični prijelaz Erdut je iz smjera Srbije pristigao kamion. Detaljnim pregledom tovarnog prostora carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek pronašli su, među prijavljenom drvenom građom, veću količinu plina za punjenje klima-uređaja. Sumnja se, nakon provedene istrage, kako je plin za punjenje klima-uređaja vjerojatno trebao završiti na hrvatskom teritoriju. Revni carinici pronašli su i zaplijenili ukupno 23 boce po 13,6 kilograma plina oznake 134a (TETRAFLOURETHANE REFRIGERANT), dvije boce po 11,3 kg plina oznake R410a (WHACOOL FLOREN) i 40 boca po 10,9 kg plina oznake 404A (TETRAFLOURETHANE REFRIGERANT).Protiv vozača je podnesen prekršajni nalog i izrečena je novčana kazna u iznosu od 675.000 kuna. To nije sve, vozač će morati platiti i troškove uništenja tih istih boca s plinom, a oni nisu mali - 53.300 kuna. Pronađena roba je oduzeta, ali i kamion kao osiguranje plaćanja kazne.

Istragu su, nakon carinika, preuzeli granični policajci koji će pokušati dokučiti krajnjeg kupca plina za klime, kao i koliko je točno osoba sudjelovalo u ovom švercerskom lancu. O svemu je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo u Osijeku.



Milan Bugarić
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi