Novosti
NEVRIJEME POHARALO OSIJEK

Padali krovovi s katnica,
brojne ulice plivale u vodi
Objavljeno 17. srpnja, 2021.
Više od 300 poziva u sat vremena primio je Centar 112 nakon nevremena

Više od 300 poziva u sat vremena primio je Centar 112 nakon nevremena za vrijeme koga je vjetar čupao granje, dizao krovove, a obilna kiša poplavila brojne ulice u Osijeku. Ekipa Glasa Slavonije uvjerila se osobno u stanje na podvožnjaku kraj remize, križanju Drinske i Trpimirove, a u obližnjoj ulici dočekali su nas stanovnici rekavši:

- Ulica se simbolično zove Dunavska, a izgleda kao da se rijeka izlila ovdje. Ovo je užas! Voda nam je došla do „cokla” kuće, a sad se, srećom, povukla – rekla nam je nekolicina stanovnika Dunavske ulice u kojoj je voda prekrivala kotače automobila... Vozači su vozili oprezno i ne znajući da je mjestimično voda na cesti okretali su vozila nakon upozorenja policije koja je stajala na svim kritičnim točkama.

U Huttlerovoj ulici dva vatrogasna vozila s rotirkama presjekla su nam put, a potom nas je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek Zoran Pakšec izvijestio da vatrogasci neumorno ispumpavaju brojne poplavljene podrume. Netom, su, kaže, došli s intervencije uklanjanja krova koji je odletio s trokatnice u Gupčevoj 35. Do dolaska naše ekipe vrijedni su vatrogasci uklonili krov koji je pao na prugu zbog čega je tramvajski promet bio u prekidu.

- Bilo je intervencija u Frankopanskoj, u Višnjevcu, u Ulici Bele Bartoka i brojnim drugima. Pridružili su se i djelatnici Unikoma koji su uklanjali granje koje je popadalo na ulice – potvrdio nam je Pakšec.

I pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec na naš upit kakvo je stanje odgovorio je jednom rječju – katastrofa!
- Imali smo stotine poziva, nismo stigli na sve ni odgovoriti.


- Vinkovački podvožnjak, onaj kraj remize i brojne druge ulice poplavljene su. Mnogo je poplavljenih podruma i svi smo u stanju pripravnosti. Očekivali smo nevrijeme, no strahujem da će sutra biti i gore – rekao je Pakšec.

Dodajmo tome da je do 21 sat Županijski centar 112 Osijek zaprimio 454 poziva građana, a slavonskobrodski 48. U Požeškom ŽC 112 zaprimljeno je 43, u vukovarskom dva, a Virovitica nije uputila niti jedan poziv.M. Mihelić

Možda ste propustili...

PREPORUKA JAVNIM NARUČITELJIMA GRAĐEVINSKIH RADOVA

Revizija ugovora zbog poskupljenja materijala

DOPUNSKI MANJINSKI IZBORI

Za manjine 565 biračkih mjesta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJECA ODMORNIJA, RODITELJI RASTEREĆENIJI

Kada će sva djeca biti u školi od 8 do 15 sati

2

DAVORKO VIDOVIĆ SABORSKI ZASTUPNIK O STANJU U SDP-U

Grbin očigledno ima u planu daljnja izbacivanja i izazivanje raskola u stranci

3

U HRVATSKOJ 264 NOVOZARAŽENIH

U OBŽ dvije, U VSŽ tri novopozitivne osobe