Crna kronika
DJELATNIK UNIKOMA UTOVARIVAČEM PREŠAO PREKO KOLEGE

Liječnici se bore za život stradalog radnika koji je završio ispod utovarivača
Objavljeno 15. srpnja, 2021.

Četrdesetsedmogodišnji djelatnik osječke tvrtke Unikom teško je ozlijeđen u nesreći na radu koja se u srijedu dogodila u kompostani koja se nalazi na ulazu u Podravlje. Nesretni radnik završio je pod kotačima utovarivača kojim je upravljao njegov radni kolega. Teško ozlijeđeni 47-godišnjak vozilom hitne pomoći odmah je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek i liječnici se još uvijek bore za njegov život. Odmah nakon saznanja za nesreću pozvana je hitna pomoć te policija, čiji su djelatnici nakon pružanja pomoći ozlijeđenom radniku i obavili očevid. Teško ozlijeđeni 47-godišnjak odmah je nakon zaprimanja na hitni prijem podvrgnut operativnim zahvatima. Zadobio je teške ozljede prsišta, trbuha i zdjelice, sediran je i trenutačno je na respiratoru. Riječ je o teškim ozljedama opasnim za život. To su nam i potvrdili iz osječkog KBC-a.



- Bolesnik je smješten u jedinici intenzivnog liječenja. Od dolaska u KBC Osijek operiran je u dva navrata. Stanje bolesnika je vrlo teško te je još uvijek u stanju životne ugroženosti - doznajemo iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Iz Unikoma doznajemo da je u vezi s ovom nesrećom u tijeku istraga.

- Dana 14. srpnja, oko 17.30 sati, u okolnostima koje još uvijek istražuju nadležne institucije, na kompostani je došlo do nesreće tijekom upravljanja radnim strojem u kojoj je ozlijeđen djelatnik naše tvrtke. Unikom u cijelosti surađuje s nadležnim institucijama s ciljem utvrđivanja točnih okolnosti u kojima se dogodila nesreća. Radnik koji je upravljao radnim strojem osposobljen je za upravljanje njime - kažu iz Unikoma.

Posebno je bitna posljednja rečenica nadležnih iz Unikoma jer se pojavila tvrdnja kako nesretni radnik nije trebao upravljati strojem jer to nije u opisu njegova radnog mjesta. Riječ je, međutim, o kuloarskoj priči koja će se zasigurno rasvjetliti tijekom istrage. Iz Policijske uprave osječko-baranjske, inače, poručuju kako policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće o ovom događaju.

Ovo nije prvo stradavanje radnika Unikoma. U prosincu 2016., tada 37-godišnji radnik, stradao je kada mu je nogu "uhvatio" dio kamiona za posipanje soli. Nesreća na radu dogodila se u dvorištu tvrtke u Ulici cara Hadrijana u Osijeku. U pomoć su mu pristigli osječki vatrogasci koji su mu uspjeli izvući nogu iz stroja. "Radnik je u vrijeme rada stroja nogom pokušao osloboditi spiralu za doziranje od zaglavljenog grumena soli, pri čemu mu je radni stroj zahvatio radnu obuću. Hitnom reakcijom radnih kolega stroj je odmah ugašen, a radnik je zadobio napuknuće kosti stopala te je hospitaliziran uz pretpostavku brzog oporavka bez trajnih posljedica", rekli su nam tada iz tvrtke Unikom. S.Lacić
Radnik je zadobio teške ozljede prsišta, trbuha i zdjelice, sediran je i trenutačno je na respiratoru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi