Mozaik
5. HANG LOOSE ROCKABILLY FESTIVAL

Rasplesao posjetitelje i vratio ih u ljepše doba
Objavljeno 28. lipnja, 2021.
Uz odličnu svirku rockabilly bendova plesalo se na svakom koraku, svi su željeli biti dio tog ugođaja koji ih je vratio u davne pedesete i šezdesete

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Kako su epidemiološke mjere i dalje na snazi, održan je peti Hang Loose Rockabilly festival, ali u nešto manjem obujmu, no to nije umanjilo sam dvodnevni događaj koji je ponudio odličnu svirku i niz sadržaja.



Zbog epidemiološke situacije izostali su neki programi koji zahtijevaju bliže kontakte, poput tetoviranja ili friziranja, međutim, posjetitelji su mogli vidjeti šarene suknjice i mašnice ‘‘Kerefeke‘‘, Hang Loose ruksak, Startasice i Boromine, retrokolekciju Optike Marko, izložbu, kao i mali buvljak. Udruga ‘‘retroPerspektiva‘‘ organizirala je za djecu kreativnu radionicu, bilo je tu i plesnjaka u obliku radionica, uz nezaobilazni Pin up photosession. Kako bi rekli - za svakoga ponešto - što je oduševilo posjetitelje festivala. Organizatori su se potrudili da i ovaj peti festival bude ono nešto posebno, što ima svoju priču.

Odlična svirka uvijek je bila zaštitni znak svih održanih Hang Loose Rockabilly festivala, tako je bio i ove godine. Nastupili su: B and The Bops, Mississippi Queen, The Jumpin‘ Jiggawatts, te The Cat Paws. Već kad su bile tonske probe dalo se naslutiti da će biti nešto uistinu dobro, no kad je počeo koncert u oba dana adrenalin je dostigao vrhunac. Plesalo se na svakom koraku, svi su željeli biti dio tog ugođaja koji ih je vratio u davne pedesete i šezdesete. Mašnice na glavi djevojaka ono je prema čemu su ovakvi festivali prepoznatljivi.

- Kad govorimo o mojoj ljubavi prema tom razdoblju, mogu reći da sve takve stvari dođu od malih nogu, tako sam ja sa 16 godina nacrtala svoju prvu bubu i rekla sam da ja jednog dana želim imati jedan takav automobil. U početku sam došla do jedne ploče i glazbe te se zakotrljala jedna priča koja me oduševila, i krenula sam se intenzivnije zanimati za tu vrstu glazbe. Ako se vratimo u te godine, one su bile vrckave, spontane i najviše ih volimo zbog druženja, dečki su zvali djevojke na ples. To su bila vremena kad se plesalo, družilo, vozalo bez da ima neki određeni cilj, gdje se zabavljalo na više lokacija, možemo reći družile su se sve generacije. Na festivalu su sve generacije na jednom mjestu, i to je ono nešto što je najljepše od svega - istaknula je Ana Vukoja, koja je uz supruga Matiju, vlasnica kafića Hang Loose, a zajedno organiziraju Hang Loose Rockabilly festival.

Hang Loose Rockabilly festival jednom jednom je pokazao da je to ono što Vinkovci trebaju njegovati, a prema priči organizatora uvijek ide nešto novo kako bi se obogatio sam festival. Nakon dva dana spušten je zastor na odličan događaj koji je rasplesao Vinkovčane, nažalost, zbog epidemiološke situacije nisu mogli svi stati u dvorište ugostiteljskog objekta, no oni koji su imali tu sreću, uistinu su uživali u odličnoj dvodnevnoj svirci.

Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa