Regija
DELEGACIJA GRADA NA MISI ZADUŠNICI ZA BARUNA U BUDIMPEŠTI

I Belišćani su se oprostili od Williama de Gelseya
Objavljeno 24. lipnja, 2021.
BELIŠĆE - U crkvi svetog Mateja, u Budimpešti, delegacija Grada Belišća nazočila je svetoj misi zadušnici za preminuloga baruna Williama de Gelseya - izravnog potomka Vilima Gutmanna, jednog od utemeljitelja belišćanske industrije i Belišća, koji je preminuo 26. veljače, u Londonu, u 100. godini, ali je izrazio želju da se njegov pepeo položi u Budimpešti.

Peteročlanu delegaciju Grada Belišća činili su predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Varžić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić, članica Gradskog vijeća Marija Ilić, član Savjeta za gospodarski razvoj grada Belišća Milan Salajić i voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo i komunalne poslove Romano Klanjšček. Domagoj Varžić na misi zadušnici na hrvatskom je jeziku pročitao molitvu vjernika, koja je bila čitana i na mađarskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Barun William de Gelsey bio je ugledni europski bankar i filantrop, pokrovitelj kulture i obrazovanja čija fondacija podupire rad poznate sveučilišne škole u Budimpešti. Barun de Gelsey nije skrivao svoje simpatije prema gradu Belišću koji je triput posjetio, a nositelj je i javnog priznanja Počasni građanin Grada Belišća u spomen na djeda i oca, utemeljitelje Belišća, na što je bio iznimno ponosan. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike